Taggar

, , ,

Dela

Nu är det graviditetsvecka 31. Lillebror härjar hejvilt inne i magen och ibland undrar jag ifall han försöker slå sig ut. Mest tycker han om att sprattla när jag lägger mig ned för att vila eller sova, men just nu är jag för trött för att störas av det så det gör ingenting. ”Bara” 9 veckor kvar nu men det känns som en evighet. Har börjat fundera på när det är dags att plocka fram vaggan och BabyBayen och när bör jag packa BB-väskan? Jag har kommit fram till att det inte är någon idé att plocka fram några sängar förrän i början på mars eftersom de bara kommer stå och samla på sig en massa damm. BB-väskan funderar jag däremot på att packa i mitten på februari och ställa på något smart ställe. Liggdelen på vagnen kommer fram först när vi kommer hem ifrån BB eftersom vi kör Alice i den till och från förskolan varje dag. Vi måste köpa en stå-bräda till den och jag funderar allvarligt på att införskaffa en syskonvagn.

Livmodern börjar närma sig revbenens nedre kant och många känner att de blir tyngre. Man kan ha gått upp ungefär 8-10 kilo, men hur mycket man går upp i vikt är olika. Fostret väger runt 1,6 kilo. Längden är ungefär 43 centimeter. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Fostret kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Det verkar som om det även kan börja känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen.

Källa: 1177.se

Alice är ledig ifrån förskolan och Björn är ledig från jobbet även nästa vecka. Skönt med en hel veckas familjemys kvar. Någon som har några idéer på vad man kan hitta på för skoj med ett barn 21 månader? Vi funderar på att besöka leklandet i Barkarby en dag men vad mer kan man hitta på?