Taggar

, , ,

Dela

Dagens #blogtober14 utmaning är: Jag är expert på…

…The sims! Jag har spelat The sims sen det första spelen kom ut. Sedan dess har jag köpt och spelat i princip alla The Sims spel, expansioner och prylpaket som släppts. Jag har lagt ut en halv förmögenhet på dessa spel, EA Games är nog glada i alla fall Nu när jag fyllde 30 fick jag The Sims 4 Limited Edition av Alice gudfar Jonas i födelsedagspresent. Jag hade tänkt spara lite pengar och vänta med att skaffa det tills det dök upp på rea eftersom man som småbarnsförälder inte har tid att spela så mycket som man kanske skulle önska i alla fall. Men jag blev löjligt lycklig när jag öppnade paketet, som ett barn på nytt! 

The Sims kan väl närmast beskrivas som ett digitalt dockskåp där simmarna är dockorna som du har total kontroll över, låt dem leva livet, skaffa barn, göra karriär, uppfylla sina drömmar eller förneka dem lycka, se dem brinna upp i en tragisk köksbrand, gör bort dem inför andra simmar eller vad du nu själv kan komma på som roar dig för stunden.

Många använder fusk när de spelar Sims, något som jag aldrig själv varit särskilt förtjust i. Man kan ge dem oändligt med pengar, bygga sitt drömhus och köpa allt din sim någonsin kunnat drömma om. Jag gillar att bygga upp min sims liv från grunden. Jag har heller aldrig varit en särskilt grym spelare, jag gillar att se mina simmar lyckliga och spela med samma familj i flera generationer. Om du undrar något Sims relaterat är det bara att fråga mig, jag kan säkert svaret för jag har spelat de här spelen tillräckligt mycket för att våga kalla mig expert!