Taggar

, , ,

Dela

Veckorna flyger förbi men lillebror känns ända väldigt långt borta. Nu är vi inne i vecka 33 och har tagit de första riktiga magbilderna, innan har jag bara fotat med mobilkameran vid typ ett tillfälle i en dammig spegel. Känns skönt att ändå ha några riktiga bilder ifall något oväntat skulle hända. Känns lite slappt av mig att inte ha dokumenterat den här graviditeten lika mycket som jag gjorde med Alice. Då hade jag både en graviditetsbok jag fyllde i och fotade magen mycket mer. Fast jag hade inte redan ett barn som behöver både kärlek, omsorg och någon att leka med under förra graviditeten. Mycket har varit annorlunda den här graviditeten mot den förra och jag har börjat inse att föräldraledigheten också kommer att bli väldigt annorlunda denna gång.

Fostret ökar snabbt i vikt och väger nu cirka 2 kilo. Längden är ungefär 45 centimeter. Om barnet skulle födas nu kan det under ett par veckors tid behöva lite andningshjälp, extra värme och hjälp att få i sig tillräckligt med näring för att må bra.

Det finns gott om fostervatten, det är vanligt att det finns nästan en liter. Vattnet gör att fostret kan röra sig fritt och att livmodern inte trycker direkt mot fostret. Fostervattnet har ingen färg men är lite grumligt och har en doft som påminner lite om hav och tång.

Källa: 1177.se

Första veckan tillbaka i vardagen med pappa Björn på jobbet och Alice i förskolan har passerat. Alice tyckte nog att det var lite sorgligt i början av veckan då hon blev väldigt ledsen vid lämningarna på förskolan, men nu i slutet av veckan verkar hon trivas som fisken i vattnet. Jag har varit både hos barnmorskan, läkaren och tandläkaren den här veckan så jag har haft fullt upp. Hos barnmorskan såg allt bra ut, fin magkurva, bra hjärtljud och godkända värden. Fortfarande ingen förklaring på varför jag är så trött, bara att acceptera tröttheten och stå ut några veckor till. Fast då kommer jag ju vara trött av andra anledningar så jag vet inte om det direkt kommer att leda till någon förbättring. Läkaren sjukskrev mig resten av graviditeten så nu är det bara att hålla tummarna för att försäkringskassan godkänner det. Tandläkarbesöket gick också smärtfritt så överlag har jag haft en väldigt bra vecka.

mage_boy_editblog_

Det finns många fördelar med att vara gift med en fotointresserad man som gärna köper massvis med fotoutrustning i form av blixtar, objektiv m.m. Möjligheterna vidgas oändligt med rätt utrustning. Jag har väldigt många idéer men behöver ibland hjälp att utföra dem, särskilt när det är jag själv som ska vara framför kameran. Photoshop måste man också kunna hantera om man som jag vill leka lite extra med bilderna. Jag tycker mig hantera Photoshop hyfsat men med Björns hjälp kan jag princip få bilderna som jag ser dem i mitt huvud och det är en otrolig tillfredsställelse. Vi kompletterar varandra, jag står för idéerna och han för kunskapen att förverkliga dem.