Taggar

, ,

Dela

Idag ska jag enligt #blogtober14 utmaningen presentera mina favoriter bland redigeringsverktyg för min blogg. Egentligen vill de ha redigeringsverktyg för instagrambilder vilket jag inte använder. Jag använder mig av Instagram, du kan följa mig via Hemmadrömmar även där men jag använder mig bara av Instagrams egna redigeringsverktyg som faktiskt har blivit mycket bättre. Jag tycker de duger för att editera så små bilder som man tar med mobiltelefonen. Vår foton vi tar med våra systemkameror däremot redigerar jag alltid i Adobe Photoshop medan Björn föredrar Adobe Lightroom. Vi fotograferar alltid i RAW så man kan säga att vi behöver framkalla bilderna innan vi kan använda dem. Då måste redigeringsprogramet stödja RAW-format. Såklart måste man inte fota allting i RAW men det ger större möjligheter att redigera bilderna och man får dem precis så som man vill ha dem, om rätt förutsättningar finns i bilden från början förstås. 

Redigering av bilder har blivit ett etiskt dilemma efter vi fick barn. Jag vill visa Alice att jag kan stå för hur jag ser ut och inte editera mig själv för mycket. Och när det kommer till redigering av barnen är vi alltid väldigt försiktiga. Sår, prickar och annat som de normalt inte har tycker vi är ok att redigera bort men jag vet att många tycker det är fel att ändra på verkligheten. Eftersom Instagram inte har större möjlighet till redigering av bilderna så är ju de mindre manipulerade men samtidigt lägger man ju oftast på ett filter för att med hjälp av de försköna sina bilder. 

Så tyvärr kan jag inte dela med mig av några större tips, använder mig av de antagligen två vanligaste redigeringsverktygen som finns idag. Missar jag någonting? Vad använder du för redigeringsverktyg för din blogg?

_MG_1707_blog_

Före

_MG_1707_editblog_

Efter