Taggar

Dela

I går var jag och Alice på geggamojas utförsäljning i Danderyd. Jag älskar Geggamojas kläder så för mig var det självklart att åka dit redan på morgonen för att fynda. Vi var på plats kl:08.20 efter vi lyckats hitta en parkering i närheten, det var totalt trafikkaos vid butiken.

När vi väl kom in var det fullsmockat med mammor som också ville fynda. (I hela butiken var det bara en pappa och utanför stod också bara en pappa, så det här var helt klart en mamma-grej.) Det var väldigt trångt och svårframkomligt eftersom det var så många människor i butiken. Eftersom man inte fick ta med sig barnvagn in så hade jag med mig bärselen. Oj, så varmt det blev! Alice somnade ganska snabbt när jag försökte parera mig fram mellan borden som var uppställda med klädberg ovanpå.

Redan innan hade jag bestämt att det inte fick gå till överdrift med köpandet men det var lättare sagt än gjort. Jag tog iallafall ingen låda att fylla som alla andra gjorde (vid ingången fanns det lådor man kunde låna istället för kundkorgar.) Jag kände mig lite fånig som verkligen klämde och kände länge på de saker jag valt ut och la faktiskt tillbaka en hel del för att hålla kostnaderna nere. Bland annat lade jag tillbaka en rosa jumpsuit  i Alice nuvarande storlek. Jag har ju en rosa OnePiece och det skulle vara roligt om vi matchade varandra.

När jag till slut bestämt mig för vilka saker jag skulle köpa var det dags att ställa sig i den låååååånga kön som ringlade sig igenom butiken. Efter en stund började jag få lätt panik, det var så otroligt varmt och Alice svettades fruktansvärda mängder. Såklart började jag tänka tankar som att Alice skulle få värmeslag eller rent av dö i värmen. Som en skänk från ovan började en i personalen ropa ut och fråga ifall någon ville betala med kontanter?
– Jag har kontanter! Utbrister jag med ett tonläge som om jag vunnit på lotto.
– Då kan du gå fram till kassan så hjälper jag dig på en gång. Säger tjejen.
Wohoo!! Jag fullkomligt kastar mig förbi kön. Vi fyndade sängkläder till spjälsäng, en filt, två ziptröjor och en klänning.

   

 

 

På eftermiddagen var jag, Alice och Peter på landet för att hämta vårt förtält som vi såklart glömde där när vi hämtade husvagnen. Jag visste att Geggamojas försäljning skulle hålla på till 20.00. Jag frågade Peter om han kände för att svänga förbi Geggamoja med oss så vi kanske kunde gå runt i butiken i lungn och ro. För jag misstänkte att det var som värst när vi var där på morgonen. Jo, han kunde tänka sig det. Men nu var butiken ganska urplockad, endast de plagg som de hade lådvis av fanns kvar. Såklart fanns jumpsuiten kvar och den här gången kunde jag inte hejda mig själv. Så andra vändan fick Alice en rosa jumpsuit och ett par strumpor. En lycklig mamma lämnade butiken.