Taggar

, , , ,

Dela

Snart är det dags att plocka fram vinterskorna. Jag slängde mina Timberland kängor som jag köpte när jag gick i högstadiet efter förra vintern, så jag behöver köpa mig ett par nya. Timberlandkängor är inte billiga att köpa, men mina hade jag i 15 år och jag slängde dem inte för att de var trasiga utan för att de såg anskrämliga ut och gick verkligen inte att rädda. Så utslaget på så många år är det billiga kängor med toppkvalitet. Jag har ett par CAT stövlar också som jag älskar men eftersom de inte är så smidiga att man bara kan kliva i och ur dem så måste jag nog komplettera med ett par vanliga kängor också. Kanske kan jag önska mig ett par i julklapp?

60-3374

Snälla tomten, kan jag få dessa snyggingar i julklapp?

Det är ju en sak ifall jag fryser om fötterna, det är ju mina fötter och jag kan ju faktiskt gå in ifall jag fryser. I alla fall kan jag gå in så länge jag är föräldraledig. När jag är på jobbet har jag ett par väldigt osexiga Gore-tex kängor så att jag ska kunna vara ute länge i kyla. De där osexiga kängorna var inte heller billiga, men de gör sitt jobb och håller mina fötter varma och torra.

Det är en helt annan sak när det ska införskaffas skor åt våra barn, då får jag ångest! Bra barnskor är precis som vuxenskor inte alls billiga. Skillnaden är att jag kan ha mina skor tills de faller i bitar, mina barns fötter kommer kräva nya skor nästa vinter för att de växer. En av de saker som jag oroar mig mest över är att Alice ska frysa när hon är på förskolan. Varje höst/vinter när jag leker med barnen på jobbet är det flera barn som är dåligt klädda och fryser. När barn fryser blir deras utevistelse inte meningsfull och givande, de bara lider tills någon låter dem komma in i värmen. Mina barn ska alltid ha de bästa förutsättningarna för en betydelsefull utevistelse så att de kan leka, vara glada och få vara barn! Kosta vad det kosta vill!

Sen måste man hitta de där kanonbra vinterskorna också och det är inte alltid det lättaste. Alla skor på marknaden framstår ju som de bästa. Frågar du mig så gör Kavat de bästa skorna både sommar och vinter, så vi har faktiskt inte ens kollat på några andra vinterskor i år.

Först hade jag tänkt att Alice skulle få ett par läderstövelar; Aspa, som är Kavats storsäljare. Förra vintern hade hon ett par Vindeln som vi var väldigt nöjda med. Varför vi inte kör på Vindeln igen var för att vid ett (observera ett enda tillfälle under hela vintern!) så blev stövlarna blöta inuti skaftet, troligtvis för att de drog åt sig vatten från byxorna som blivit dyngsura i slasket som var den dagen. Så i år ville vi prova läderstövlar som inte kan dra åt sig vatten. Men jag rekommenderar verkligen Vindeln och skulle absolut kunna tänka mig att köpa dessa igen! När jag kollade runt råkade jag hitta en annan vinterkänga; Svappavara, som jag föll för. Så när Lekmer hade ett bra erbjudande på skor slog jag till.

IMG_1334_editblog_

Jag har varit lite orolig för att ett par klumpiga stövlar ska hämma Alice som är väldigt fysiskt aktiv och gärna springer och klättrar överallt. Svappavara kändes mer formade efter fötterna och inte lika klumpiga. Att de sen är grymt snygga och att Erik kan ärva dem skadar ju inte heller! Så nu är vi klara även med Alice vinterskor. Skönt att slippa panikshoppa när den där första snön infinner sig.

Nu på eftermiddagen hittade jag den perfekta julklappen till Alice när jag surfade runt på nätet. Ett par skridskor med dubbla skenor! Hon tjatar jämt om skridskor och hasar omkring på saker här hemma. Inte för att jag vet var hon har fått det ifrån? Men jag älskar att åka skridskor, så inte mig emot, det hör ju liksom vintern till.

bob-icb_1