Taggar

, , , ,

Dela

Den här helgen har verkligen varit härlig. Vårkänslorna fullkomligt sprutar tack vare det fina vädret. Eftersom vi redan på fredagen visste att det skulle bli fint väder i helgen hade vi försökt planera in en mysig familjehelg utan längre resor ifall förlossningen skulle sätta igång och som skulle passa alla, framförallt för gravid mamma med onda fogar och en krävande två-åring.

Lördagsförmiddagen spenderade vi med att städa här hemma eftersom Alice mormor och morfar ska bo här medan vi ligger på BB. Det kanske inte låter som supermysigt familjemys, men efter tre väldigt upptagna helger var det skönt att få städa utan tidspress och dessutom ha en väldigt nöjd Alice som tycker om när det händer saker. Hon hjälpte pappa att dammsuga och åkte på dammsugaren om vartannat. Jag tog på mig att städa i köket där det är bra arbetshöjd och jag inte måste gå runt så mycket. Så innan Alice vila vid 11.30 var hela huset någorlunda städat och vi kände oss nöjda.

Pappa Björn lagade pannkaka till lunch, hela familjens favoriträtt. Mums! Sen spenderade vi större delen av eftermiddagen med lek i lekparken intill vårt område. Vi var inte direkt ensamma, fler föräldrar kände tydligen för att komma ut i det fina vädret. Extra kul att de rustat upp den del av parken som är till för de yngre barnen. Genomgående pirattema med lagom utmaningar för barn mellan ca. 1-7 år (min egen bedömning). Några av er kanske läst inlägget jag skrev förra våren om parkens usla skick, jag till och med skrev ett klagomål till Stockholms stad och talade om vad jag tyckte. Inlägget kan ni läsa här! om ni är nyfikna. Så det känns ju såklart extra kul att de rustat upp parken lite i alla fall, även om det säkert inte hade det minsta med mitt klagomål att göra. På kvällen kom morbror Peter över för Mellomys och trots att fel låt vann hade vi en trevlig kväll.

 _MG_3262_editblog_
_MG_3287_editblog_ _MG_3276_editblog_
_MG_3277_editblog_

Idag har vi slackat under förmiddagen. Alice och jag har lekt med dockan som både blev nedbäddad i vagnen för promenad på övervåningen och matad med massor av olika sorters mat av sin dockmamma. Jag fick en träglass av Alice medan det pysslades i köket. ♥ Björn kämpade större delen av förmiddagen med sin dator som krånglar, åkte bland annat till Webhallen för att köpa ett nytt nätaggregat. Korv med bröd till lunch efter vilan som även jag sov mig igenom. Sen lekte jag och Alice på baksidan i solen medan Björn fortsatte med datorn. Tyvärr fick han aldrig styr på problemet med datorn, men det ska nog ordna sig tillslut. Vi åkte en sväng förbi Babyproffsen för att plocka upp min Babybox som jag registrerade mig till för flera månader sedan. Där köpte vi även en ståbräda till vår Emmaljungavagn. Middag fick vi hemma hos Alice mormor och morfar, men mest poppis var nog Bjälla som fick all Alice uppmärksamhet. En härligt mysig lugn helg med familjen och strålande vårväder. Precis vad jag behöver nu när jag laddar inför förlossningen.

_MG_0560_editblog_