Taggar

Dela

Vår mikrovågsugn som fanns här i huset när vi flyttade in gick sönder för 2 månader sen. Vi skaffade en ny mikro dagen därpå eftersom vi verkligen behöver en för att värma Alice välling, ersättning och mat. Dessutom är det ganska praktiskt att kunna värma matlådor i mikron, så det kändes som en ganska högt prioriterad investering. En Samsung ME82V-WW fick det bli efter lite research på nätet.

Jag har ända sen vi fick hem den upplevt att den sprakar lite konstigt ibland. Häromdagen betedde den sig ännu skummare när den startade när jag stängde den. Igår fick den fullständigt spel då den började lysa och snurra inuti efter avslutat program så fort man stängde luckan. Den värmde inte och det gick inte att ställa någon tid eller stänga av den. Jaha, nu var vi mikro-lösa igen.

Som jag alltid gör så målade jag upp det värsta tänkbara scenariot. Jag såg framför mig hur de skulle skicka iväg vår mikro på reparation i x-antal veckor och att vi nu skulle stå utan mikro ett bra tag framöver. Hur skulle jag värma Alice mat? På spisen? Usch, vad mycket disk det skulle bli och vilken tid det skulle ta.

Jag bad Peter följa med mig till Webhallen idag för att försöka byta ut den mot en ny. Peter är alltid lika snäll och följde med sin gnälliga syster.

Väl där provade killen mikron i eluttaget för sin dataskärm och konstaterade snabbt att den var helt oduglig som mikro. Sen hämtade han en ny mikrovågsugn utan att jag behövde säga någonting. Underbart!

Så nu har vi en ny mikro igen. Förhoppningsvis håller den här lite bättre.