Taggar

, , ,

Dela

För ett tag sedan när jag strosade runt i butiker hittade jag en jättefin tomtesläde. Då var det hög tid för halloweenfiranden och mer höstmys än julmys så jag tittade bara lite förälskat på den och lät den vara. Jag tycker det är för tidigt att handla julpynt i oktober och tycker att butikerna förstör julkänslan lite när de börjar plocka fram julsakerna redan i början på oktober. Men nu börjar den där julkänslan smyga sig på, det är ju trots allt bara sex veckor kvar till jul! 

Det har varit två tuffa veckor känslomässigt för mig, i förra veckan hade jag både min pappa, min farfar och min morfar på sjukhus. Turligt nog är två av tre hemma igen, bara min älskade morfar som ligger kvar. Men även han är på bättringsvägen och vi hoppas att det fortsätter så. Vår lilla Erik här hemma verkar ju aldrig bli frisk från sin förkylning med snor och hosta men har i alla fall börjat äta ordentligt igen även om han är tröttare än vanligt och gärna sover lite extra om dagarna. Men det är lättare sagt än gjort att få sova lite extra när jag hållit Alice hemma från förskolan både tisdag och onsdag eftersom tre av fyra pedagoger var sjuka på hennes avdelning. Men idag var några tillbaka igen, så jag fick lämna en överlycklig tjej på förskolan som har längtat efter sina kompisar.

Igår när vi inte kunde komma på fler saker att göra här hemma så åkte vi upp till Vällingby för att köpa tomtekläder åt Alice. Vi brukar ta ett julkort varje år som vi skickar ut sådär lite klyschigt till familj och vänner, hittills är det ju Alice som fått pryda korten, men i år ska såklart även Erik få vara med. Eftersom Erik kommer få ärva Alice gamla tomtedräkt så tyckte vi att det skulle vara fint om även hon får vara tomte i år. Vi hittade en fin tomteklänning på Åhléns och provade den tillsammans med tomtemössan som hörde till, men också tillsammans med tiaror och olika diadem som Alice tyckte var fina. Alice godkände i alla fall till slut tomteklänningen så nu är hon kittad och klar. Oklart dock om dessa går att trä över en vinteroverall, vilket säkerligen kommer att krävas när det blir dags för luciatåg på förskolan. Jaja, den dagen den sorgen, kanske har jag något gammalt lucianattlinne hemma hos mamma som hon kan ha på förskolan? Luciakrona och tärnljus har hon ju sedan tidigare.

A-tomteklaenning

När vi hade mött upp pappa Björn så fick han ta Erik medan jag och Alice gick in på Fina hem för att kolla upp vad tomtesläden kostade som jag dreglade över tidigare. Alice tyckte också att den var fin och tycker nu att den är hennes, men den tänker jag faktiskt behålla för mig själv. Den fick, som du säkert redan förstått, följa med oss hem. Just nu längtar jag efter julmusik men tycker nog att det ändå är liiiite tidigt ännu. Inte ens affärerna har ju börjat spela det ännu! När tycker du att det är ok att börja lyssna på julmusik?

_MG_1853_editblog_