Taggar

, , , ,

Dela

Min dag började inte särskilt bra igår, fyra timmars sömn under natten p.g.a. snarkande man, sparkande bebis i magen, foglossning och snorig näsa. Sov 2,5 timme på förmiddagen för att ta igen lite sömn och vaknade faktiskt förvånansvärt pigg. Alice morfar var snäll och hämtade Alice på förskolan vilket gjorde att jag fick spara ännu mer energi att lägga på min underbara unge. Ända sen foglossningen uppenbarade sig har jag känt mig otillräcklig som mamma, jag kan inte röra mig som jag vill, bus och skoj blir väldigt begränsat. Att jag sen oftast är trött eftersom foglossningen gör att jag sover dåligt gör mig grinig, och smärtan som gör mig sur, ger inte bästa förutsättningarna för att orka eller kunna vara den bästa mamman just nu.

Så igår när jag hade energin passade jag på att lägga den på Alice. Vi hade vattenlek i duchen, vi lekte med Duplo, hon hjälpte mig att laga mat och efter middagen bakade vi en sockerkaka. Så otroligt skönt att få ägna henne den uppmärksamhet hon behöver för omväxlingsskull. I vanliga fall får jag kämpa för att komma på aktiviteter att underhålla henne med och timmarna innan hennes pappa kommer hem kan bli ganska kämpiga med mycket bråk, gnäll och gråt eftersom jag inte orkar aktivera henne. Men igår flöt allting bara på, hoppas på fler sådana dagar framöver!

_MG_0325_editblog_

Sockerkaka med kokosdoftande chokladglasyr

Tänkte passa på att tipsa er om en bakbok som faktiskt är riktigt bra. Ofta tycker jag att bakböcker innehåller amerikanska mått, krångliga ingredienser eller ingredienser man inte har hemma. Men boken Sockerkakor av Mia Öhrn och Claes Karlsson har recept på lättbakade sockerkakor som är riktigt goda och känns väldigt ”svenska” i smaken. Klassiska sockerkakor med olika variationer som exempelvis: Flädersockerkaka, Vallmosockerkaka med vit chokladglasyr, Tigerkaka med mintchoklad eller Birgits sockerkaka som vi bakade igår kväll. Det var första gången vi bakade den och även om den rent visuellt kanske inte blev så fin som i boken, för att jag var för otålig och inte lät den svalna ordentligt innan jag hade på glasyren, så var det den godaste, saftigaste sockerkakan jag någonsin ätit. Mumsfillibaba!

_MG_0332_editblog_