Taggar

, , , , ,

Dela

Jag och Björn var redo att gå tillbaka till jobbet den här veckan, förra veckan var vi ju båda sjuka och veckan innan var barnen sjuka. Men i helgen började barnen att snora och hosta igen!! Så nu var det min tur att vabba. Typiskt! Jag börjar faktiskt fundera på ifall vi borde åka upp till läkaren för att se ifall vi drar runt på någon elak bakterie, för även om jag och Björn känner oss bättre så är vi absolut inte friska och nu har vi dragit omkring på det här alldeles för länge tycker jag. Men det får vi ta på torsdag i så fall, för i morgon ska vi på begravning oavsett hur vi mår. Då ska vi ta ett sista farväl av min farfar. Det känns väldigt skönt att jag faktiskt fick ta farväl av honom medan han fortfarande var vid liv, det var visserligen sorgligt att sitta där vid hans sängkant och inte kunna kommunicera på annat sätt än att bara hålla i hans hand, men det känns bra såhär i efterhand. Jag fick aldrig det avslutet med min farmor och det känns fortfarande konstigt.

Här hemma försöker vi hitta på en massa aktiviteter hela tiden för att inte hamna hela dagarna framför paddan eller TV:n. Det är så lätt att sätta på dessa och få lugn och ro, men jag får så vansinnigt dåligt samvete av det. Visst är det såklart ok att titta en del på film när man är sjuk, men det finns ju andra saker man också kan hitta på. Jag vill vara en närvarande förälder som ägnar mycket tid tillsammans med mina barn och jag vill att deras barndomsminnen ska bestå av lek och allt roligt vi haft tillsamman. Det dåliga föräldrasamvetet är något som ständigt gnager mig, men jag tror att det gör mig till en bättre förälder. Jag tror inte riktigt på det där om att man inte ska ha dåligt samvete som förälder, man borde väl alltid vilja förbättra sig? Gör alla verkligen alltid så gott dom kan? Ja, vi är bara människor, men om man inte får dåligt samvete bryr man sig väl inte riktigt om hur man är som förälder?

Idag har vi lekt på barnens rum hela förmiddagen, mycket av lekarna handlade om att sova i vår säng, i Alice säng och på golvet. Jag tolkar det som att de var trötta. 😛 Nu på eftermiddagen har vi pärlat pärlplattor och gjort smycken med Alice nya pärlor. Lite småjobbigt med dessa lite pilligare aktiviteter eftersom Erik också vill vara med men absolut inte kan hantera det. Vifta ned indianpärlor på golvet och stoppa pärlor i munnen känns inte riktigt kreativt. Nyfiket och utforskande kanske, men inte så önskvärt. Men nu springer han lyckligt omkring med ett av armbanden Alice skapade, jag tror att han känner sig fin.

_MG_3037
_MG_3036