Taggar

, , , , , , ,

Dela

Det är absolut inte varje dag vi åker in till Stockholm city trots att vi ju faktiskt bor i Stockholm. Idag åkte vi in för att träffa John, en vän som bor i Kina sedan några år tillbaka. Jag tror inte att jag har varit inne i city sedan jag var gravid med Erik, man skulle ju nästan kunna tro att det är jag som har flyttat utomlands. Men jag föredrar faktiskt att shoppa i alla dessa gallerior som vi har här ute i förorterna, dit kan jag ta mig med bil och allting finns på samma ställe. Barnvagn och tunnelbana är inte optimala tillsammans, det första som hände när vi skulle åka var att hissen inte fungerade och vi var tvungna att ta oss ned för trapporna med två barnvagnar. Jag ångrade ganska direkt att vi inte tog bilen in.

Det var i alla fall jättetrevligt att få träffa John. Det är ganska exakt ett år sedan sist. När vi hade ätit lunch shoppade vi lite på NK. På NK:s barnavdelning säljer de underbara rosetter och varje gång vi är där brukar jag passa på att utöka Alice rosett-samling. Vi hittade även ett nagellack som man bara ska behöva använda varmt vatten och tvål för att få bort, perfekt för Alice som så gärna vill ha nagellack precis som mamma. 

_MG_2656_editblog_
_MG_2663_editblog_

När vi kom hem var vi såklart tvungna att prova rosetter och nagellacket, ska bli spännande att se om det verkligen är så lätt att få bort. På bilden ovan undersöker Alice ett planterat skott från mitt elefantöra, eller Parasollpilea som den också heter, en lustig växt med parasolliknande blad. Alice är väldigt fascinerad över denna lilla planta, ”Den är liten, som jag!” var det första hon sa om den och vi följer med spänning hur den växer.

I morgon är det slut på Björns ledighet och Alice får vara på förskolan veckans två sista dagar och leka med sina kompisar som hon saknat sista dagarna. Det är så skönt att hon trivs på förskolan! Jag hoppas verkligen att Erik också kommer att trivas där när han börjar till hösten. Det blir ju mycket enklare att jobba om man vet att ens barn har det bra. Det är inte så långt kvar nu av föräldraledigheten, det känns sorgligt att jag inte kommer att få njuta av mina barn på samma sätt sen.