Taggar

, , ,

Dela

I förmiddags gick vi på en promenad till Hesselby slott. Det har varit strålande väder idag och då gäller det ju att passa på. Jag tycker om att vi har så många stora parker i närheten och de stora variationerna i dessa. Vid Hesselby slott finns såklart slottet att beundra, men också stora härliga ängar och trädgården.

_MG_7492


_MG_7476
_MG_7548_MG_7541

Skönt att kunna låta barnen springa hyfsat fritt utan att bli påkörda av mopeder och cyklar som jag blivit väldigt irriterad på sen vi fick barn. Hur svårt är det att förstå att du som fordonsförare är ansvarig oavsett om du sitter i en bil eller på en cykel? Är det väldigt svårt att förstå att ett litet barn är oberäkneligt och plötsligt byter riktning på sin upptäcktsfärd? Jag tycker inte att man kan kräva att barn ska gå lugnt och stilla på parkvägar bara för att cyklister delar utrymmet och inte vill sänka farten och hålla avståndet. Min lillebror blev påkörd av en tant på cykel när han var liten, precis som småbarn gör sprang han plötsligt iväg, och tanten kör rakt på honom. Hon borde ha sett honom, sikten var fri från alla håll, men hon var ouppmärksam och både hon och cykeln flög i backen.

Det här är något som fastnat i mitt minne och som jag ofta tänker på när jag är ute och går med barnen. Alice har flera gånger varit läskigt nära att bli påkörd av cyklister och jag får ofta blickar från cyklister som antagligen anser att jag borde ha koll på mina barn eftersom de minsann ska cykla där och fort ska det gå. Men jag vill inte hålla fast barnen eller tvinga dem att hålla i vagnen jämt när vi går på parkvägar, jag vill att de ska få springa fritt, leka och upptäcka. För mig är inte våra parkvägar och grönområden genomfarter för fordon, de är oaser där vi kan njuta och slappna av bortom all trafik. Så snälla cyklist, om du vill köra snabbt och vårdslöst, gör det i trafiken istället, för där ska det inte finnas några lekande barn.

_MG_7568

Jag har minsann en egen vilja och springer där jag vill! Och det värsta jag vet är när mamma eller pappa skriker på mig att stanna.