Taggar

, , ,

Dela

Jag tänkte tipsa er om Outlander-böckerna, en serie romaner omöjliga att lägga ifrån sig. Jag började själv läsa böckerna i början av sommaren och är nu mitt uppe i sjätte boken. Jag upptäckte böckerna av en slump, vi hade tråkigt hemma en kväll och rotade igenom Netflix efter något att titta på. Där kom tv-serien Outlander upp, vi hade egentligen inga större förväntningar men efter första avsnittet var vi fast. När vi hade kollat igenom första säsongen så beställde jag de tre första böckerna.

img_0548

I Outlander träffar vi Claire år 1945. Claire är gift med Frank som hon knappt träffat på flera år p.g.a. andra världskriget där hon arbetat som sjuksköterska i fällt. När Claire och Frank försöker hitta tillbaka till varandra efter krigets slut åker de på semester till Skottland. Där stöter de på Craigh na dun som plötsligt förflyttar Claire tillbaka till år 1743.

I vanliga fall brukar jag uppleva att filmer och tv-serier baserade på böcker brukar floppa rejält eller missa stora delar av berättelsen. Harry Potter filmerna är ett bra exempel på detta. Men Outlander är fantastisk både som tv-serie och i bokform. Den är spännande, sexig, romantisk och vacker. Hittills har det bara kommit två säsonger av tv-serien, men den tredje är på väg. Kanske är du lika skeptisk som jag och inte kastar dig på Outlander, men om du har tid att slå ihjäl tycker jag absolut att du ska ge den här tv-serien och/eller bok-serien en chans.