Taggar

, ,

Dela

Jag tycker det är svårt att önska sig julklappar. Nära och kära vill veta vad man önskar sig så att de kan ge någonting som man faktiskt behöver och som skulle uppskattas. Jag kräver ju själv in önskelistor av mina nära och kära av samma anledning. Men det är så fruktansvärt svårt att komma på vad man vill ha när någon frågar även om jag vet att jag vill ha 1000 saker när jag går runt i affärerna och fönstershoppar. Kanske är alla de där sakerna jag tror att jag vill ha inte så viktiga eller har jag bara fruktansvärt dåligt minne?

Sen är det ju också så att man måste önska sig presenter i kategorin lagom, man kan ju kanske inte förvänta sig att få en Porsche eller jorden-runt-resa i julklapp och alla de där lagom sakerna har man ju en förmåga att inhandla själv sen man blev vuxen och tjänar egna pengar. Hur som helst har jag faktiskt lagt ned ganska mycket tanke i min önskelista i år och tycker faktiskt att den blev ganska lagom även om jag fått lite uppmaningar att komma på ytterligare klappar. Den stående punkten på listan är som vanligt en Kitchen Aid Artisan men den är inte lagom så den brukar följa med till nästa års lista, den får alltid stå kvar för den skulle göra sig så bra i vårt kök. Dels är den användbar och dels är den helt underbart vacker att se på. En riktig önskeklapp med andra ord. Jag önskar mig också en vit Canon EOS M, en mindre systemkamera. Vi har ju redan en Canon 650D men den är ibland lite stor och klumpig att släpa med sig. Den här klappen är ju absolut inte lagom men den är redan inköpt och blir Björns och min julklapp till varandra.

onskelista 2013

Ja, önskelistor är svåra att skriva. Det var mycket lättare när man var liten. Nu ser jag ju dessutom mer fram emot Alice julklappar än mina egna och det är roligare att ge till andra än att få.