Taggar

, , ,

Dela

Jag hoppas att ni alla har haft en trevlig nationaldag. Vi firade nationaldagen vid Steninge slott tillsammans med Stefan, Jessica och Andreas. Vi hade en jättemysig dag tillsammans och det är roligt att se hur roligt sysslingarna har ihop. Vi började med att förstöra barnens aptit genom att låta dem äta glass som delades ut till alla barnen av GB-gubben och Svampbob Fyrkant. Men är det nationaldagen och dessutom lördag så kan vi ju göra ett undantag. Extra plus i kanten för att glassen var ekologisk. För Erik var det första egna glassen och han intog den med god aptit.

_MG_8170_MG_8179
 _MG_8174_MG_8176

Efter att vi intagit lunchen så gick vi till tivolit. Alice ville hemskt gärna hoppa i hopp-borgen och sprang och tittade flera gånger när andra barn hoppade. 30kr för 5 minuters hoppning skulle de ha, vi hade inte hjärta att säga nej, men tycker att det var i det saftigaste laget. En tur i karusellen fick hon också, även den kostade 30kr och turen bestod av 5 väldigt snabbt avklarade varv. Men även om priserna var hutlösa så var det ett lagom litet tivoli för den här typen av firande. Firandet var faktiskt väldigt lagom överlag, de kallade det för Barnens nationaldagsfirande och det var verkligen ett firande för barnfamiljer. Stort plus för tillgång till inomhustoaletter, bra mat och gott om sittplatser. Alla barn fick förutom gratis glass en varsin svensk flagga att vifta med, gratis fiskdamm (för dem som orkade stå i den milslånga kön) och möjlighet att få plantera sin egen blomma att ta med sig hem.

_MG_8208_MG_8216
_MG_8225

 Vi brukar besöka Steninge slotts julmarknad varje vinter men vi har aldrig varit där på sommaren tidigare. Det visade sig vara precis lika mysigt under sommaren. När vi kände oss nöjda med tivolit gick vi på promenad ned till slottet och njöt av den vackra trädgården.

_MG_8249
_MG_8254
_MG_8252

Vi hade väldans tur med vädret också, det var växlande molnighet och mellan varven tittade solen fram ordentligt och värmde oss. När vi hade avslutat vårt firande med fika i stenladugården och vi kände att det var dags att åka hem började det regna, vad är mer svenskt än sommarregn?