Taggar

, , ,

Dela

Situationen har ju inte direkt blivit bättre här hemma sen jag skrev sista blogginlägget. Nu är Erik riktigt dålig, har feber, snorar och hostar. Alice är väl lite, lite bättre men hade fortfarande feber igår kväll. Hennes rinnsnuva och hostattacker är fortfarande kvar, så den ända förbättringen är väl egentligen att hon känns lite, lite piggare. Till skillnad från Alice som alltid blivit tröttare, sovit mycket och faktiskt är lugnare när hon är sjuk än frisk så är Erik hennes totala motsats, han gnäller eller gråter i precis varje utandning, sover i princip inte alls och är så missnöjd som en människa möjligt kan vara. Han ska vara glad att han är så söt, är min enda kommentar på det.

Eftersom vi faktiskt var tvungna att storhandla idag så tog jag och Alice på oss att göra det själva så att Erik slapp följa med när han mår så dåligt. På Coop hade de fått in årets nyheter från Lego Duplo, en massa fina saker som vi stod och tittade på en lång stund. Visst är det ok att få en leksak när man varit instängd hemma i snart en vecka? Jag tycker det i alla fall. Jag styrde valet lite genom att låta henne klämma lite på en glassbil ur Duplos nyheter. – Alice kan få den!? slank det ur henne ganska direkt. – Ja, vi kan köpa den eftersom du är sjuk Alice. förtydligar jag. – Erik inte leka med den! Den är Alice! utbrister hon. Vi har ganska många konflikter här hemma just nu som handlar om att Erik också måste få leka med leksaker eftersom det mesta han lyckas få tag på väldigt snabbt hamnar i Alice händer oavsett om det är hans eller hennes leksaker. Jag vill ju att de ska dela på alla leksaker, förutom favoritgosedjuren förstås, men det är svårt att alltid protestera när hon utbrister: – Erik får inte dregla på den!!! Eller när hon konstaterar: – Erik har kräkit på den!!!, vilket han såklart inte har men ofta blir beskylld för när saker är blöta. Jag kan ändå sympatisera med henne ibland. Vem vill att någon dreglar ner ens saker fullständigt liksom? Men när det kommer till Duplot är jag stenhård: – Du kan leka med den först, sen kan Erik få titta på den.

lego-duplo-ice-cream-truck-lego-10586

Visst är den fin? Faktiskt lämnade hon över den frivilligt till Erik att få undersöka, när hon hade fått leka med den ostört en lång stund. Men såklart tog hon den tillbaka efter en inte allt för lång stund, han såg väl ut att ha lite för roligt med den.