Taggar

, , ,

Dela

Idag firade vi Peters födelsedag. Hela 21 år fyller min lillebror idag. Alice gick runt hela förmiddagen och tjatade efter ”Pete” eftersom jag talade om på morgonen att vi skulle på kalas hos Peter och äta tårta under eftermiddagen.

Idag ville Alice absolut ha med sig sin handväska, vi kunde inte se någon anledning att säga nej så den fick följa med. Tyvärr försvann den någonstans mellan oss och kalaset och vi hittade den inte på vägen hem, så nu hoppas vi på att någon snäll person hittar den och lämnar tillbaka den.

_MG_2969_editblog_

Redo för mer kalas!

Som ett internt skämt slog vi in väldigt manliga paket med svarta snören och silvrigt papper. Ett paket fick mustasch som dekoration och vi fixade en hög hatt som gratulationskort. ”Rekvisitan” användes flitigt av födelsedagsbarnet under firandet. Peter hade själv dekorerat tårtan och skrivit Pita istället för Peter på tårtan eftersom det var så Alice uttalade Peter när de träffades sist. Gullemorbror där! Men just nu är Alice som en liten papegoja och hennes språk utvecklas massor varje dag, så numera säger hon ”Pete”. Det är superkul att plötsligt kunna prata med henne på ett helt annat sätt och faktiskt få svar även om vi fortfarande långt ifrån förstår allt hon säger.

_IMG_1523_editblog-3

Extra roligt var det att Peter fick en rakapparat i födelsedagspresent av mamma och pappa eftersom hans förra inte var något att ha längre. Vi köpte lite flytta-hemifrån-saker som han önskat sig, en tre liters gryta, slickepott, silikonpensel, mått, och kavel. Dessutom fick han min gamla Canon Powershot SX1 IS eftersom han inte har någon kamera. Han visste om det innan och den räknas egentligen inte in bland presenterna, men kanske var lite roligare att leka med än köksredskap så här på födelsedagen, så den fick bli inslagen i ett eget paket.

_IMG_1523_editblog-2 _IMG_1523_editblog-5
_IMG_1523_editblog
_IMG_1523_editblog-4

I morse vaknade vi hela familjen klockan 9:30 i vår säng vilket vände upp och ned på dagschemat ganska ordentligt (precis som jag skrev i gårdagens inlägg) med tanke på att Alice normalt brukar gå upp 7:30 på morgonen. Så vi hoppade barskt över vilan idag och hoppades på det bästa. Det fungerade faktiskt väldigt bra ända fram till middagen då hon plötsligt bröt ihop, men det gick över efter en stund och alla kunde äta färdigt innan vi åkte hem till oss för att lägga vår lilla prinsessa.

_MG_2996_editblog_

Det var en trött prinsessa som träffade John Blund ikväll.