Taggar

, , , ,

Dela

Vi spenderade en vecka av vår semester på Mallorca. Det var vår första utlandsresa med barnen, en resa som vi  sett mycket fram emot men som vi också bävade lite inför. Björn är flygsjuk så en flygplansresa för oss innebär att jag har allt ansvar för oss allihopa och alla våra saker. Till Mallorca tar det bara ca. 4 timmar vilket kändes lagom och vi hade bokat transferbuss till och från hotellet för att göra det så enkelt som möjligt. Flygresan gick jättebra även om jag tydligen utvecklat någon form av flygrädsla sen jag fick barn, att riskera mitt eget liv är inte ens i närheten av så vidrigt som tanken att jag kanske riskerar mina barns liv. Men ingen av barnen visade någon rädsla alls och jag försökte bita ihop för att inte skrämma dem. Björn satt på sitt eget hörn hela resan och fokuserade på insidan av sina ögonlock. Vår investering i en ny Ipad visade sig vara ovärderlig vid mer än ett tillfälle under resan, men framför allt på flygplanet och i transferbussen. Så ett tips för alla er som ska ut och resa med barn är att proppa en Ipad full med barnspel och lämna det dåliga föräldrasamvetet hemma.

MG_1658.jpg

Vi bokade resan via Fritidsresor och bodde på hotellet Blue Star Viva Blue. Vi lyxade till det med all inclusive och var väldigt nöjda med hotellrummet och alla faciliteter. Vi var faktiskt så nöjda att vi bara lämnade hotellets område vid tre tillfällen under hela veckan. Det fanns ett flertal pooler som vi utnyttjade hela dagarna, så vi besökte bara stranden vid ett tillfälle. Alcudia beach var visserligen full av badgäster men sandstranden var långgrund och vattnet vackert turkosa.

MG_1672-Redigera.jpg

MG_1712.jpg

MG_1669.jpg MG_1699.jpg

MG_1729.jpg

MG_1691.jpg

Vårt andra besök utanför hotellet var en promenad längst med shoppingstråket där alla butiker sålde exakt samma saker. Vi köpte ett par uppblåsbara leksaker sen vände vi tillbaka till hotellpoolen. Det tredje besöket var en guidad bussresa till ett par utvalda turistattraktioner som jag tänkte skriva om i ett eget inlägg.

Har du besökt Mallorca? Vad tyckte du om ön? Tydligen är den ju ett väldigt populärt resmål just nu.