Taggar

Dela

Igår var jag och Alice med Carro och Casper på Leklandet Stor och Liten i Barkarby. Jag visste inte ifall det skulle finnas någonting att göra där för Alice eller inte, lekland känns ju som att man behöver vara lite äldre för att besöka. Men eftersom det är gratis för vuxna och barn under 1 år så tyckte jag ändå att det kunde vara roligt att åka dit och titta. Alice älskar att titta på andra barn så hon kan alltid roa sig.

Väl där inser vi att vi inte är ensamma denna lördag. Haha, kanske vi borde ha förstått med tanke på julledighet, helg, och vinter. Aja, vi går in i alla fall. Ljudet är konstant lite för högt, de har dåligt med ljuddämpning och jag kan inte undvika att fundera på ifall det här verkligen är så bra för Alice hörsel. Men nu är vi i alla fall inne och vi ger det hela en chans, det ser ju sjukt kul ut med alla lekställningar. Alice verkar dessutom inte ett dugg besvärad, snarare uppspelt.

Bredvid cafeterian finns roligt nog en egen del för lite mindre barn (typ Alice ålder och upp till kanske 3år?). Där finns en lite mindre ställning med rutschkanor, ett bollhav, stora byggklossar och mjuka djur att klättra på. Alice älskade bollhavet! Det allra roligaste var att stoppa dem i munnen medan jag kämpade med att försöka få henne att inte suga på dem. Jag ryser bara jag tänker på hur mycket snusk som finns på de där bollarna.

   

Alice verkade trivas som fisken i vattnet och kröp obesvärat runt bland de andra barnen och vuxna. Jag hade fullt sjå att hänga med. Casper verkade också tycka att det var himla kul och sprang runt, runt i lekställningen. Efter massa fysisk aktivitet tar vi en paus i cafeterian. Carro bjöd på fikat och jag fick en morotskaka, mums. Alice tyckte också att det var gott.

Sen utforskade vi resten av leklandet. Casper var otroligt modig och åkte ned för den största rutschkanan de hade, synd att vi inte visste att den skulle gå så fort bara för det var ingen av oss bered på. Tur att Carro stod nedanför och tog emot. Alice ville gärna klättra i de stora lekställningarna men jag tror det får vänta tills hon blir lite större.

Kul hade vi i alla fall så det blir säkert fler besök.