Taggar

, , , , ,

Dela

Idag besökte vi lekparken Björnidet som ligger ett stenkast ifrån där vi bor. När jag var liten var det en superkul Parklek med en massa häftiga lekredskap och klätterställningar. Idag är den klassad som enbart lekpark eftersom den numera är obemannad. Nu finns inte heller några lekredskap att tillgå och enbart ett fåtal klätterställningarna finns att leka i. På Stockholms stads hemsida kan man läsa:

En ny månggunga med fallskyddsmatta har tillkommit, annars är de flesta lekredskapen gamla och slitna.

Det låter ju inte så himla kul och spännande måste jag säga. Jag tycker det är fruktansvärt att man skär ned på barnens platser, för de kan ju inte föra sin egen talan trotts att de är så många. Parklekar och välutrustade lekparker behövs! Jag fattar inte att alla barnfamiljer där ute har låtit det gå så långt? Är man så lite med sina barn numera att man inte besöker allmänna platser tillsammans och därför inte sett hur illa det har blivit? Vart vistas alla dagmammor? Vart leker alla mellanstadiebarn som inte får gå på fritids längre?

Jag slog i alla fall ett slag för barnen idag när jag skickade in ett klagomål till Stockholms stad och talade om vad jag tycker. Någon måste slåss för våra barns rätt till anpassade platser för deras lek. Gör gärna det du också så kanske det blir någon förändring. Klaga kan du göra här!

Trotts min besvikelse på lekparken som sådan hade vi i alla fall en mysig stund tillsammans i solen. Och i ärlighetens namn behöver man ju inte så många klätterställningar när man är 11 månader gammal, de saker som fanns är ju ändå spännande första gången man använder dem.