Taggar

, , , ,

Dela

Visst hoppas också jag att alla barn får en julafton med massor av snö, men ännu mer önskar jag att alla barn får en alkoholfri jul. I min familj har vi aldrig druckit alkohol kring jul och det kommer vi heller aldrig att göra. Julen är enligt oss barnens högtid och allt fokus borde ligga på dem och på att ha en trevlig högtid tillsammans med familj och vänner. På vårt julbord serveras det julmust, Coca Cola och lättöl till maten och så långt jag kan minnas har vi alltid haft mysiga och glädjefyllda jular. 

IOGT-NTO-rörelsen driver kampanjen Vit Jul som jag tycker är ett väldigt bra initiativ. Traditioner är svåra att bryta och jag kan tänka mig att det är väldigt många som har svårt att hoppa över sin julöl eller sitt brännvin vid julbordet. Kanske är det lättare att avstå från alkoholen om man skriver under på att man lovar att avstå från alkohol och kan hänvisa till Vit Jul när man sitter där vid julbordet?

Att ta ställning innebär att du lovar att avstå drycker med en alkoholhalt över 2,25 volymprocent under julafton, juldagen och annandagen 2014.

vitjul.se

På Vit Juls hemsida kan man göra just det, skriva på att man lovar att avstå drycker med en alkoholhalt över 2.25 volymprocent under julafton, juldagen och annandagen. Jag har skrivit på, gör det du också, så att fler barn får en magisk jul!

På Vit Juls hemsida har de också en webshop där överskottet från försäljningen går till Vit jul och används för att fler barn ska få fira en jul med trygga och närvarande vuxna. Alice och Erik kommer få en varsin Peppis i sina julstrumpor i år. Inte nog med att Peppis är väldigt söt, han symboliserar även vår syn på julen och vi hoppas att Peppisarna kommer att följa med Alice och Erik genom deras magiska jular under många år.

_MG_5759_editblog_