Taggar

, , , ,

Dela

Idag tycker jag att temat för dagens #blogtober14 utmaning passar ganska bra såhär inför Halloween: Saker du är vidskeplig om.

Förutom att jag undviker att gå på A-brunnar så har jag nog inga vidskepliga knasigheter för mig som jag måste undvika eller rättar mig efter, men jag tror på spöken. Inte den typen av spöken som Laban och Labolina utan mer på vålnader av döda som dyker upp och gör sig påminda ibland.

Jag känner människor som sett spöken och inom familjen har vi klockor som ringt i samma stund gamla släktingar dött. Den här vidskepliga tron gör mig tyvärr väldigt obekväm med mörker. Det är ju inte så att jag sover med lampan tänd, jag brukar sällan fundera kring spöken när jag ska sova eller vaknar mitt i natten, men om jag måste gå på toaletten mitt i natten så kan de där tankarna smyga sig på. Knarr, slag och andra obehagliga ljud är inte heller så poppis varken nattetid eller dagtid och kan få mig att bli alldeles kall inombords. Såklart är det värre på hösten/vintern eftersom vi har det mörkare då så vi är på väg mot läskigare tider. Skräckfilmer eller videos på nätet med syfte att jaga upp kan också trigga obehagliga känslor som är svåra att bli av med. Har du några vidskepligheter för dig?