Taggar

, , , , ,

Dela

Igår besökte vi Kolmården. Hela sommaren har vi velat fram och tillbaka kring vilken djurpark vi skulle besöka, Furuvik, Parken zoo eller Kolmården. Lite olika prisklasser, utbud och platser. Tillslut fick det ändå bli Kolmården eftersom vi misstänkte att Alice skulle tycka om att hälsa på Bamse. Hon prenumererar på Bamse för de yngsta och tycker att tidningarna är jättespännande. 

_MG_9062
_MG_9050_MG_9061
_MG_9209

Bamses värld gick hem både hos Alice och Erik vilket var mer än vi hade vågat hoppas på. Erik älskade att köra Skalmans bilar och hade nog kunna åkt dem hur många gånger som helst, tre gånger var tydligen inte tillräckligt i alla fall. Bamses snurrande dunderhonung var också rolig men turen med båten Viktoria fick Erik stå över. Alice skulle prompt åka båten, så jag följde snällt med. Björn som lätt blir åksjuk fick stå över och leta efter skugga med Erik. Med lite skräckblandad förtjusning tjoade vi oss igenom åkturen.

Till lunch åt vi ekologiska pannkakor vid Farmors kök och Alice fick köpa sig en hel dunderhonungsburk med godis i Katta-los godisbutik. Men höjdpunkten på hela besöket var nog ändå att få krama Bamse!

_MG_9052

När vi kände oss nöjda med Bamses värld var det dags att titta på djuren. Visst tyckte barnen att det var spännande att titta på djuren, men Alice tyckte att det var lite långt att gå. Inte så konstigt kanske med tanke på att halva parken ligger i uppförsbacke. 

_MG_9070
_MG_9084

Tiger world var väldigt spännande. Alice var lite orolig att tigrarna skulle komma in till oss när tigern gick runt ett hörn.

_MG_9097
_MG_9104

När vi tagit oss hela vägen till Marine world gick vi på delfinshowen Life som också uppskattades väldigt mycket av båda barnen. Vem blir inte imponerad av hoppande delfiner liksom?

_MG_9141_MG_9119

Vi stod över linbanan i år, en tur på 30 min inlåsta i en liten boll med två trötta barn kändes farligare än vildaste lejon. Men några djur fanns det ändå att studera på savannen och elefanterna var väldigt intressanta, särskilt den lilla elefanten med den lilla snabeln enligt Alice.

_MG_9173
_MG_9182_MG_9169
_MG_9159

En väldigt mysig dag med fint väder fick vi. Två riktigt trötta barn och faktiskt två ganska trötta päron lämnade parken strax före stängning.