Taggar

, ,

Dela

Igår besökte vi Sigtuna julmarknad tillsammans med Björns bror Ola och hans flickvän Caroline. Vädret var inte det bästa, det duggade och var kallt. Men det hindrade inte oss eller väldigt många andra från att ändå besöka julmarknaden. Vi lyckades relativt snabbt hitta en parkering, men blev ganska snabbt varse om varför. Parkeringen var blöt, geggig och uppkörd och jag lyckades nätt och jämt parkera utan att fastna i smeten. Föraren som kom efter mig hade inte samma tur (skicklighet), han körde fast fullständigt och grävde ned sig totalt. Ola är ju av den hjälpsamma typen och erbjöd sig att dra loss dem.

_MG_5811_editblog_

När vi väl hade fått loss dem och de lämnat parkeringen så kommer nästa bil in på parkeringen. Då valde vi att snabbt titta bort och vandra iväg till julmarknaden, annars hade vi fått ägna hela dagen åt att dra loss bilar. Det var väldigt mycket folk som besökte marknaden trots det ruggiga vädret. Vi gömde oss inne på restaurang Kopparskitteln för lunch, ett riktigt mysigt ställe där vi åt god mat och fick chans att prata en hel del innan vi gav oss ut i rusket igen.

_MG_5819_editblog_ _MG_5824_editblog_
_MG_5823_editblog_
_MG_5820_editblog_

När vi kände oss klara tog vi oss tillbaka till bilarna. Där väntade en ännu mer uppkörd parkering och på plats fanns bärgningsbilen. Vi behövde i alla fall ingen hjälp av bärgaren. Vi tog oss därifrån själva och åkte vidare till Steninge slott och deras julmarknad. Det är ett riktigt smultronställe bland alla julmarknader därute. Vid Steninge slott hålls julmarknaden inne i stenladugården, så det är alltid varmt och torrt, det finns både toaletter, kafeteria och barnhörna så den är extra bra för oss som har barn. Vi är riktigt nöjda med vår helg som bestått av både julbak, julmarknad, vänner och lite småfix. Nu ser vi med spänning fram emot fredag då vi ska till Alice förskola och titta på luciatåg.