Taggar

, , ,

Dela

Som rubriken redan avslöjat så var vi på julmarknad i Enskede idag. Massor med folk och massor med snö! Det var väldigt dåligt plogat och svårt att hitta någonstans att parkera. Vi hade tänkt parkera hos Björns föräldrar men där var det fullt. Folk körde fast i snön mitt på vägarna för att det var så dåligt plogat. Men vi hittade tillslut en parkering.

Jag är inte så förtjust i Enskedes julmarknad egentligen, tycker den är lite liten, men visst har den sin charm. Jag tycker bättre om stora julmarknader där man inte kan springa igenom marknaden på 5 minuter och de som står i stånden inte till större del består av idrottsföreningar som säljer fika eller där sakerna som säljs i stånden liknar loppisfynd.

Men det finns ett oslagbart stånd vid Enskedes julmarknad och det är rammakarens bord. Han säljer litografiska tryck som han ramat in med överblivna ramlister från sin ramverkstad. De är helt underbara!

Vi åkte hem med en skönhet. Den ska få sitta i vår matsal/vardagsrum. Ett handkolerat litografiskt tryck från ca. 1830.

Alice satt i vagnen nerbäddad i sin åkpåse och myste. Jag tror att hon tyckte att det var ganska spännande att åka runt bland allt folk för hon gnällde inte en enda gång.

Här står jag och tittar på litografiska tryck medan Alice myser i vagnen. Björn är lagom intresserad så han passar på att fota lite.

Jag hoppas att vi kommer iväg till Sigtunas julmarknad i år, för den är hur mysig som helst. Vi brukar åka förbi julmarknaden på Steningeslott på vägen hem som är Sveriges största inomhus julmarknad. Det brukar vara underbart skönt att få tina upp lite där inne.