Taggar

, , , , ,

Dela

Under semestern besökte jag och barnen High Chaparral tillsammans med barnens mormor. Tanken var att jag och Björn skulle åka dit med barnen, något som jag sett fram emot sedan långt innan vi fick barn. High Chaparral slår alla andra nöjesparker i Sverige med hästlängder ifall du frågar mig. Jag har varit där många gånger som barn och verkligen sett fram emot att ta med mina egna barn dit. I år var det dags, barnen skulle få besöka High Chaparral för första gången. Dagen innan besöket blir Björn magsjuk, vilket i sig inte är en rolig upplevelse när man är ute med husvagn. Vi hade besökt Ullared i sällskap av min mamma och pappa, snälla som de är skjuter de upp sina egna planer för att stanna med oss under tiden Björn är sjuk. Av flera olika anledningar så hade vi bara en dag som passade för det där besöket på High Chaparral och jag var alldeles förtvivlad över att behöva ställa in vår dag i vilda western. Tur att man har en mamma som ställer upp trots att hon har ont i ryggen och inte var särskilt lockad att besöka en park som hon vid det här laget känner sig ganska klar med.

Så kanske mer för min skull än för barnens (som knappt visste vad cowboys och indianer var) gav vi oss iväg. Eftersom det hade regnat så gott som hela sommaren i småland fram till den dagen vi skulle besöka parken så var vi inte ensamma där. Vi valde faktisk att hoppa över de shower som pågick under dagen eftersom det var så mycket folk och lite för att Erik antagligen inte skulle uppskatta dessa lika mycket som vi andra. Men det finns väldigt mycket att göra och uppleva där ändå.

MG_3242.jpg

Barnen fick varsin knallpulverpistol och cowboyhatt, för det tycker jag hör till när man är där, men de är galet dyra och det finns såklart många fler saker som västar, hölster, pilbågar, sheriffstjärnor m.m. att köpa för den med väldigt tung plånbok.

MG_3240.jpg

En rosa cowboyhatt har jag faktiskt själv haft när jag var yngre och min lillebror hade en liknande hatt som Eriks fast svart.

Vi köpte oss en resa med tåget till Mexiko. En mycket spännande resa med överfall av läbbiga banditer.

MG_3257.jpg
MG_3259.jpg

Erik var alldeles fascinerad av tågen, dess rök och vissla.

MG_3261.jpg

Efter en mexikans lunch tog vi hjulångaren över till indianbyn.

MG_3262.jpg

På vägen till Buffalo city, som är barnens egna mini western passade jag och Alice på att vaska lite guld. Av guldet vi hittade göts ett stort guldmynt som Alice är väldigt stolt över. Vi letade faktiskt ganska länge innan vi hittade något guld så jag förstår att hon är väldigt nöjd med sin insats.

MG_3270.jpg

Trots att vi inte fick dela upplevelsen med pappa Björn så var dagen väldigt lyckad. Det är absolut inte sista gången vi åker hit!