Taggar

Inga taggar :(

Dela

Vi har haft en välfungerande helg trotts många påhitt. I fredags åkte vi till Kista för första gången sen Alice föddes. Jag hittade ett presentkort här hemma häromdagen på 500kr som vi hade glömt bort. Dessvärre kom jag ihåg direkt när jag såg det att det var Björns presentkort och inte mitt. Attans! En finare skjorta till Alice dop fick det bli.

Jag hade bestämt att vi skulle äta i foodcourten för att se hur det funkar att ”äta ute” med Alice. Det kändes riskfritt hur det än skulle gå eftersom det alltid sitter skrikande ungar där med sina föräldrar och de ungarna är bra mycket äldre än Alice. Hur som helst gick det hur bra som helst. Alice sov i sin vagn hela tiden och gav inte ett enda ljud ifrån sig. Som belöning köpte vi en leksak till vagnen åt henne som hon verkar uppskatta, för hon ligger och tittar på den mycket intresserat.

Efter Kista besöket lämnade vi av kylpasta hos en av Björns kollegor som vi också spelar Minecraft med, kul att kunna sätta ett ansikte på de man spelar med. Inte för att vi hunnit spela något alls sen Alice föddes men snart tror jag nog att våra rutiner sitter tillräckligt för att hinna spela lite i alla fall. Jag är övertygad om att man kan kombinera sina nöjen med familjeliv bara man vill och inte har så höga krav på att allt ska funka perfekt jämt.

I går var vi på 60-års kalas. Det var väldigt trevligt att träffa så många bekanta. Väldigt många träffade Alice för första gången och hon skötte sig utmärkt. Patrik fick nog flest leenden av alla, mamma var bara lite avundsjuk.

Idag fick vi sova ända till 10! Våra nätter fungerar väldigt bra just nu så vi ska verkligen inte klaga men visst blir man trött av att behöva gå upp mitt i natten för att fixa mat. Jag vaknar alltid till för mycket under de här nattmålen och har svårt att somna om men det har blivit bättre. I början hade jag väldigt svårt att sova överhuvudtaget eftersom jag lyssnade på alla ljud hon gjorde, kunde få 4 timmars sömn flera nätter i rad. Jag var helt övertygad om att hon skulle sluta andas och tankar på allt som hänt flög runt i mitt huvud.

På eftermiddagen lämnade vi Björn hemma själv så han fick vila lite. Stackarn har blivit sjuk. Alice och jag åkte hem till Carro och Casper där vi blev bjudna på fika. Det är väldigt skönt att ha en så underbar vän som man kan prata om allting med.

Inga inplanerade läkarbesök den här veckan som kommer så vi får se vad vi ska hitta på för spännande saker. För några dagar sen började jag skriva på min förlossningsberättelse som nu börjar likna en novell. Det var psykologen som tyckte jag skulle skriva ned allting från början till slut och det är verkligen skönt att skriva den, blir lite som terapi för mig. Funderar på att lägga upp den här i bloggen men har inte bestämt mig ännu eftersom den är väldigt utlämnande.