Taggar

,

Dela

Den här julen har vi inhandlat nästan alla våra julklappar via internet. Som gravid och dessutom med foglossning har det varit mycket smidigare än att försöka halta sig fram i julhandeln. Tack vare detta är vi princip klara med julklapparna för i år och vi har inte ens stressat över dem. Då är det mer stressigt att vi ska ha släkten hemma hos på julafton och allt vad det innebär med städning, pyntning, mat m.m. Men vi har valt det själva och ser jättemycket fram emot det.

En stor fördel med att handla klapparna i e-butiker är hur mycket pengar man faktiskt kan tjäna på det. Många e-butiker har som jag skrivit om tidigare ”julkalendrar” med väldigt bra erbjudanden som man kan fynda fina klappar i eller andra prissänkta varor såhär inför julhandeln för att se till att du handlar dina klappar just hos dem. Vi använder oss väldigt ofta av Prisjakt.nu när vi ska köpa nya prylar både i e-butiker och faktiskt fysiska butiker för att se till att vi handlar där de erbjuder bäst pris. Ett bra tips till alla er som vänder på slantarna såhär innan jul, men vänta inte för länge, sakerna måste ju hinna fram före jul också och nu brinner det i knutarna för e-handel.

Självklart förstår jag vad e-butikerna gör mot alla fysiska butiker i landet. Men jag tror att handeln genomgår en stor förändring och att det nu handlar om anpassning för att överleva. Jag gillar att klämma och känna på det jag ska köpa och om alla fysiska butiker försvinner blir det svårt, men det finns ju faktiskt butiker som uppfyller detta klämma/känna behov i form av kombinerad e-butik/fysisk butik. Ta Webhallen exempelvis de har fysiska butiker men också hela sitt sortiment i e-butik.

Lite lustigt är det ändå att just Alice julklappar har vi faktiskt handlat i fysiska butiker. Kanske för att jag haft planer på hennes julklappar sen väldigt lång tid tillbaka och köpt på mig alla saker under en längre tid. Till exempel kommer Alice få en lekspis i julklapp med en massa väldigt noga utvalda tillbehör alla inhandlade i olika butiker (även fast dessa såklart också kan köpas på nätet). Jag försöker hålla Alice leksaker så giftfria och hållbara som möjligt och undviker därför så mycket plast som möjligt och satsar istället på trä och tygleksaker i så stor utsträckning som möjligt.

Alice julklappar

Alice julklappar från mamma & pappa.