Taggar

, , , , ,

Dela

Den här veckan har varit väldigt intensiv. Den har varit spännande, läskig, smickrande och rolig på samma gång. Jag känner mig fullständigt utmattad! Så vad har jag pysslat med den här veckan? Jag har fått ett nytt jobb! Jag har själv letat efter en ny arbetsplats närmare hemmet, inte för att jag arbetade superlångt hemifrån innan jag gick på föräldraledighet heller, men jag har alltid tagit bilen till jobbet. När Alice hade börjat på förskolan insåg jag hur mycket jag stressade i trafiken varje dag för att hämta henne, jag kände plötsligt av trafiken, något som aldrig störde mig innan jag fick barn. Så när det här året tog fart började jag se mig om efter något annat. Det har blivit ett par intervjuer och även om de oftast varit väldigt smickrande och intressanta så har det tagit ett tag att hitta det jag var ute efter. Att springa på intervjuer är utmattande, jag blir helt slut efteråt och känner mig som en urvriden disktrasa. Sen ska man ju fundera på vad det är man just blivit erbjuden och om det verkligen är vad man vill. Nä, springa på intervjuer är inget jag gör för nöjes skull. Tur att man arbetar inom ett yrke där man inte behöver söka arbete särskilt länge.

För första gången i mitt liv har jag dessutom blivit ”headhuntad”, något jag inte trodde hände inom mitt yrke. Men bristen på lärare/förskollärare har nog drivit även skolvärlden till att börja använda sig av rekryterare eftersom annars skulle de behöva lägga all sin tid på att hitta ny personal. Smickrande var det i alla fall, jag var på vippen att tacka ja faktiskt, men i slutändan var det avståndet som avgjorde vilken tjänst jag valde att tacka ja till. Så i höst börjar jag återigen arbeta för Stockholms stad, jag arbetade för dem när jag var nyexaminerad men har i många år nu varit privat anställd i Järfälla. Det känns fantastiskt och jag känner mig supertaggad inför mina nya utmaningar, även om jag såklart har lite ångest över att min föräldraledighet snart är över.

_MG_3351_editblog_

Man funderar mycket på framtiden när man är föräldraledig. I mitt fall har tankarna flugit mycket kring hur mycket barnen ska vistas på förskolan och hur mycket jag önskar att jag och Björn fick mer tid tillsammans med barnen.