Taggar

, , ,

Dela

I tisdags morse tyckte jag att Alice började bli förkyld så jag höll henne hemma från förskolan. Förkylningen blev bara värre och natten mellan tisdag och onsdag fick hon feber, den dras hon fortfarande med till och från genom dagarna. Hon har också fått en läskig hosta. Igår insjuknade Erik också så nu har jag två sjuklingar här hemma. Erik hostar mest och snorar inte så mycket, inte än i alla fall, men hostan låter riktigt läskig. Hoppas att det vänder snart. Idag passade jag på att njuta av en kopp kaffe när jag lyckats få båda barnen att somna samtidigt mitt på dagen. Det gäller att ta vara på de få stunder av lugn man kan få med två sjuka barn hemma.

IMG_1555

Eftersom vi tillbringat nästan hela veckan instängda här hemma har jag hunnit med en hel del tvätt, så tvättberget har minskat rejält. Jag har också fixat och trixat en hel del rent allmänt här hemma. Erik har nu flyttat ut ur vårt sovrum. Det känns lite konstigt faktiskt, men det var nog på tiden. Men det blir ju en del springande på nätterna nu och det tar en del på krafterna. Jag har också hunnit titta runt en hel del på nätet när vi suttit här hemma och kan konstatera att det kommer en hel del väldigt fina saker till butikerna i vår, både kläder och inredning. En del har redan börjat trilla in. Det är alltid nåt speciellt med vårkollektioner, så härligt ljusa och fräscha.

Våren är också den årstid då jag känner mig mest inspirerad och inredningstokig, men så är det kanske för alla? Alla vill förnya sig och sitt hem när ett nytt år startat På inköpslistan står ny gardin till köket, mer krukväxter, nya kuddar till soffan, gardinstång till Eriks rum, garderob till Eriks rum och nya underlakan till Alice växasäng. Det sistnämnda innebär att vi ska förlänga Alice säng, hon har växt så det knakar sista tiden och får nätt och jämt plats i sängen, så det är dags. Den senaste tiden har hon slutat med napp, slutat med blöja och behöver större säng; hon börjar bli så stor. Stoppa tiden någon!