Taggar

, , , ,

Dela

Igår blev jag ordentligt uppvaktad på min 30-års dag. Två (!) blomsterbud kom igår med ljuvliga buketter från goda vänner, jag fick massor med fina gratulationer både på Facebook, sms och per telefon. Jag har fått flera förfrågningar om vad jag önskar mig i födelsedagspresent och blir precis lika ställd som vanligt. Varför ska det vara så svårt att komma ihåg alla de där miljontals sakerna man vill ha när man springer runt i butiker och fönstershoppar? Kanske håller jag redan på att bli senil?

Men min mamma kom ihåg att jag under semestern konstaterat att jag gärna skulle vilja ha Rörstrands servis Swedish Grace som tidigare gick under namnet Nationalservisen. Den är klassisk och jag tycker den är vacker med sin enkelhet utan att för den skull vara tråkig. Servisen har haft lite olika skepnader genom åren och just nu säljs den i sex olika färger – Sand, Snö, Is, Äng, Himmel och Hav. Jag gillar snö(vit) mest eftersom jag har svårt för tallrikar med färg. Så till alla er som undrar är det tallrikar, både flata och djupa, ur Rörstrands servis Swedish Grace jag önskar mig. Tror nog att flera av er fnissar framför era skärmar nu; tanten önskar sig tallrikar.

SwedishGrace_concept_Agaton_2011

En annan sak jag önskat mig i flera år är en KitchenAid Artisan, en hushållsassistent lika praktisk som snygg. Jag älskar att baka så den skulle absolut användas, dessutom är den ju helt otroligt snygg, verkligen en inredningsdetalj för köket. Jag är inte ensam om att tycka det heller, det finns nog inte en enda inredningstidning där du inte kan hitta en KitchenAid på någon bild i tidningen. Redan när vi var på visningen av vårt hus för över fyra år sen utsåg jag en plats för min framtida KitchenAid. Men eftersom dessa inte är billiga och kanske inte heller helt nödvändiga så har platsen fått fyllas med annat tills vidare, även om jag ofta sitter vid frukostbordet och drömmer om rätt sak på rätt plats.

Så igår när Björn kom hem hittade han hela familjen utslagen i vår säng på övervåningen, han förklarade för Alice att ”mamma fyller år idag” och berättade för mig att ”där nere finns det nåt litet till dig”. Jag sken upp eftersom vi kommit överens om att inte fira mig med paket på min dag, utan att vi skulle vänta till helgen. När vi kom ned stod där inte något litet paket utan en ganska stor kartong. Materiell lycka! En KitchenAid Artisan! Så istället för tårta bakade jag igår en sockerkaka med hjälp av min nya KitchenAid. Jag är gift med världens bästa man!

_MG_1582_editblog_