Taggar

, , , ,

Dela

Idag var vår lilla familj på djurexpo vid Spånga gymnasium. Djurexpo arrangeras varje år för allmänheten utav avgångsklasserna på naturbruksprogrammet. Här får man titta på skolans alla djur och får möjlighet till information om djurvårdsinstitutionen. Djurexpot hålls både idag lördag och i morgon söndag kl: 10-16 om ni är sugna på ett besök. Båda dagarna erbjuder flera större aktiviteter som tex. kamel- och ponnyridning, hundshow, grismatning, rockmatning, kaninhoppning m.m. Program kan du hitta här! Inträdet är 40kr/vuxen och 20kr/barn.

När man hör talas om ett djurexpo på ett gymnasium kan man nog inte tänka sig hur stort utbud de faktiskt har. För Alice var nog det här alldeles lagom stort. Vi tog ingen vagn med oss eftersom man ändå inte fick ta med sig den in så Alice fick gå väldigt mycket själv och det fungerade hur bra som helst eftersom vi inte rörde oss över så stora ytor som man skulle göra om man besökte exempelvis Skansen.

Det allra bästa med djurexpot är nog ändå hur nära man får komma djuren. Det är många som visar upp djuren utanför sina burar och man får klappa väldigt många av djuren. Alice har idag fått klappa både en råtta, en chinchilla och en häst.  Det fanns många fler djur att klappa, men ettåringar är inte alltid så försiktiga.

 

Vi träffade Helen (Peters flickvän) där som var en av de ansvariga för djurexpot. Vi lyssnade på henne när hon höll berikningsinformation. Intressant att höra lite om vad eleverna får lära sig och hur de lär djuren olika saker.

Vi lyckades pricka in grismatningen vilket Alice tyckte var mycket intressant. Jag tror hon blev lite sugen av allt smaskande för hon ville gärna också plocka upp maten från marken, men det ville inte mamma och pappa.

Efteråt åt vi picknicklunch i parken utanför och tog igen oss lite innan vi åkte hem. Det är så otroligt härligt att våren äntligen är här, det öppnar för mer skojiga aktiviteter och spännande upptåg.