Taggar

, ,

Dela

Det finns en timme på dygnet som är riktigt tuff, timmen efter att man hämtat barn på förskolan och det är dags att göra middag. Barnen är trötta, hungriga och gnälliga och man själv har också blodsockernivån nere i tåspetsarna. Tydligen finns det ett namn för den här timmen ”Hell hour”. Jag råkade snubbla över 10 tips – så överlever du ”hell hour” på loppi.se och kände verkligen igen hur vi har det här hemma. Skönt att det är fler än jag som upplever den där kaos timmen. Tipsen man fick var bra, så om du också brukar uppleva ”Hell hour” tycker jag att du ska titta in dem, tryck bara på länken. Här hemma är ”Hell hour” den timme då Alice får titta på TV eller Ipaden, oftast tittar hon på Barnkanalen eller Netflix på antingen TV:en eller paddan. Just nu är det My Little pony, Träd fu Tom och Timmy lamm som är populärast.

my_little_pony_game_wallpaper__recreated__by_mylittlevisuals-d5l6ts5

IMG_1313_editblog_

Alice tittar på My little pony tillsammans med sin pony.

Eftersom jag är föräldraledig så slutar Alice kl. 15 varje dag vilket innebär att det är tre timmar kvar till middagen. Alla dessa timmar är såklart inte ”hell hours”, men om man inte hittar på någonting fram till den timmen så finns det alltid risk att den där timmen utökas. Vi brukar försöka gå till en lekpark, gå en annan väg hem som tar lite tid att utforska eller gå till affären direkt efter förskolan. Det trollar bort lite av eftermiddagen och när vi väl kommer hem så är allting hemma jätteintressant. Dessutom får jag inte lika dåligt samvete om hon sitter med paddan eller tittar på TV om vi varit ute och varit lite ”nyttiga”. Men det är ju långt ifrån alla dagar man känner för utevistelse. De dagar vi går direkt hem brukar vi leka i barnens rum som ligger på övervåningen tills det är dags att laga mat, då brukar det vara lättare att hitta en aktivitet som inte Alice redan tröttnat på när jag måste reda eller hålla koll på maten i köket på nedre plan. Vi brukar dega, rita i målarböcker, titta i Bamse-tidningar, läsa böcker. bygga med Duplo eller locka med favoritbarnprogrammen när det är dags för matlagning. Är både jag och Björn hemma när det ska lagas mat så brukar en av oss roa barnen medan den andra lagar mat. Men hur smart man än försöker vara så infinner sig den där ”hell hour” på tok för ofta.

IMG_1343_editblog_

Alice och jag leker förskola på hennes rum. När mamma också leker är det extra roligt! Observera att den lilla kaninen som sitter vid bordet är Alice

Erik vår lilla stackare åkte verkligen dit den här sjukomgången, han är vrålförkyld, hostar och har feber. Alice har faktiskt verkat mycket piggare idag även om hon fortfarande hostar en del när hon sover, men hosta brukar man ju få dras med ganska länge. Förra hösten gick hon och hostade i flera månader, hon blev faktiskt inte helt bra från hostan förrän fram emot sommaren. Vi får känna efter i morgon bitti om det är läge för förskola eller inte. Erik mest skriker och gråter här hemma så det blev inte många minuters sömn för mig natten till idag, hoppas på att få sova lite mer i natt.

Jag har i alla fall lyckats hämta ut paket från posten idag. Min beställning från Belle and Boo som jag la för ungefär en vecka sen kom idag. Ett fint och välpackat paket. Sakerna som jag beställde var såklart också jättefina men dom tänker jag inte avslöja ännu.

_MG_1799_editblog_

_MG_1801_edit_