Taggar

, ,

Dela

Idag vill jag slå ett slag för högläsning med barn. Inte bara är det bra för barn med högläsning, där får de möjlighet att möta skriftspråket i tidig ålder och utvecklar språket, ordförrådet och också deras framtida intresse för böcker. Det är otroligt mysigt att kura ihop sig under en filt tillsammans med barn och läsa böcker. Ta gärna med en hel bunt och läs, njut och dröm er bort i sagornas värld.

Jag läser väldigt mycket böcker tillsammans med barn i min roll som förskollärare, barn älskar att lyssna på sagor. Ännu roligare och mer spännande tycker de såklart att det är när man vågar släppa loss lite och leva sig in i boken när man läser. Alice älskar när vi läser böcker för henne och hon kan även själv sitta och bläddra länge i böcker, titta och fundera kring bilderna eller läsa högt för sina kaniner. Hon försöker ibland att läsa för Erik, men han försöker bara ta boken hela tiden och vill gärna äta upp den. Han får nöja sig med tygböcker än så länge. Vi har som rutin att läsa minst en saga för Alice varje kväll när hon ska sova och hon har såklart flera favoritböcker som vi läser oftare än andra.

9789163867972Allis-gungar-hogt

Jag vill tipsa er om att det fram till den 2 november är 20% rabatt på alla barn och ungdomsböcker på Akademibokhandeln. Jag var själv där idag och inhandlade två Belle & Boo böcker.

BelleBooVeryMerryChristmas_SWE_COV.inddOmslagsbild-Mandy--Sutcliffe

Jag upptäckte nyligen Belle & Boo böckerna som handlar om en flickan som heter Belle och hennes vän Boo som är en kanin. Böckerna är illustrerade i brittisk-, nostalgiskt-, retro-stil. De är helt otroligt vackra och med en urgullig handling. De passar oss perfekt eftersom Alice älskar kaniner och framför allt hennes gosedjurskaniner.

Inlägg från 26 okt 2014
Även om det alltid är kul med böcker så är det ju lite extra mysigt såhär på hösten när regnet smattrar mot fönstret. Kanske är det några av er som har höstlov just nu? Ta med er barnen till Akademibokhandeln och låt dem själva välja en bok vetja.