Taggar

, , ,

Dela

Tidigare den här veckan snurrade det runt en artikel på Facebook angående bloggande föräldrar. Eftersom jag suger åt mig saker som en svamp och alltid tycker att all kritik gäller mig när den behandlar saker jag gör, tycker eller tänker så tog den ganska hårt på mig. Gör jag fel när jag bloggar om mitt barn? Kommer Alice ogilla eller lida av mitt bloggande?

Så det har inte blivit så många blogginlägg den här veckan, jag kände att jag ville bemöta den här kritiken, men orkade inte riktigt ta tag i det. Under veckan som gått har jag hunnit reflektera väldigt mycket över den här artikeln och kommit fram till att den i högsta grad gäller mig som bloggare, men absolut inte hur jag är som bloggare eller vad min blogg speglar.

Vi har alla ett behov att dela sådant vi upplevt med andra och de sociala medierna gör det roligare än någonsin tidigare.

/ Annika Löfgren

Jag tycker författaren Annika Löfgren drar alla bloggare över en kant, då specifikt bloggande föräldrar. Jag tycker i och för sig att ämnet är väldigt relevant i dagens samhälle där sociala medier får allt mer utrymme i våra liv. Dessutom finns det nog en hel del föräldrar därute som borde tänka efter både en eller två gånger innan de lägger ut bilder på sina barn och av bara farten lägger upp ogenomtänkta blogginlägg. Alla bloggar inte på samma sätt och alla bloggare håller inte samma nivå på sina bloggar, det är här hennes artikel fallerar enligt mig. Det finns bra bloggar och det finns dåliga bloggar, precis som det finns bra föräldrar och mindre lämpliga föräldrar. Kanske menar hon att läxa upp de mindre lämpliga bloggarna? Det framgår inte av artikeln.

Jag är väldigt noga med vilka bilder jag exponerar på Alice och vad jag skriver om henne. Allt som jag skriver här på bloggen ska kännas ok att hon läser i framtiden och jag hoppas att hon kommer se bloggen som en värdefull dokumentation snarare än en dokusåpa. Om hon en dag säger ifrån så kommer jag självklart att respektera det. Allt jag skriver idag på bloggen läser dessutom Björn igenom innan det publiceras, eftersom han dels exponeras en del själv, men också för att han som Alice förälder också har ett ansvar för vad som publiceras offentligt om vårt gemensamma barn. Men visst är det svårt att se bilder och text utan att vara fullständigt objektiv när det handlar om ens egna barn, det ska jag inte förneka. Enligt oss är ju Alice perfekt på alla sätt och vis och såklart sötast i hela världen, precis så som det ska vara.

Sociala-medier

Bild: http://www.whathappensnext.se