Taggar

, , , , ,

Dela

Ja, igår hade vi precis som rubriken skvallrar om en barnfri kväll. Jag har ju inte haft så mycket att skriva om den här veckan så nu passar jag på när det faktiskt finns det. Igår var jag, Björn, Ola (min svåger) och Jonas (Alice gudfar) på Heron City åt god mat och såg The Hunger Games: Catching Fire. Jag tyckte att den var bra, men inte lika ”läskig” som första filmen. För er som inte sett den första filmen The Hunger Games eller inte inser det läskiga så kan jag berätta att den påminner väldigt mycket om Battle Royale dvs. barn som måste döda andra barn för att själv överleva, det kan bara finnas en vinnare. Men till skillnad från Battle Royale med en åldersgräns på 15 år, så är det inte lika detaljerade och blodiga mord i The Hunger Games-filmerna med en åldersgränd så låg som från 11-år. Men om jag tycker att The Hunger Games – filmerna är läskiga, vad ska då ett barn på 11 år tycka?

Idag har vi tagit det ganska lugnt. Björn känner sig krasslig igen och har återigen fått ögoninflammation. Vi lekte en stund i parken här i området så att Alice skulle få lite frisk luft, sen tog vi en sväng förbi Rusta i Barkarby för att inhandla lite julprylar. Bland annat en adventsstjärna till Alice fönster eftersom jag tror att hon kommer riva ned adventsljusstaken som brukar stå i det fönstret kring juletid, för det känns lite onödigt med en massa glassplitter i hennes rum.

Jag har fått kryckor utskrivna för foglossningen men eftersom det är väldigt bökigt att släpa med dem överallt och fullständigt omöjligt att hantera Alice samtidigt som jag stöder mig på dem så har jag även köpt ett stödbälte hos sjukgymnasten. Det funkar hyfsat bra när jag ska gå kortare sträckor på plan mark och jag upplever att det både hjälper lite mot hugg-smärtan som uppstår när jag går och förebygger en del av den smärta jag har på kvällarna. Tyvärr är det omöjligt att sitta med bältet på, det känns ungefär som att bältet gör ett kejsarsnitt in till lillebror som inte heller gillar att bli åtklämd och börjar sparka vilt, även uppförsbackar (även de som inte är särskilt stor lutning på) gör att bältet skär in i magen. Blir meckigt att ta det av och på hela tiden så fort man ska sätta sig eller åka bil. Men det är ändå skönt att det finns hjälpmedel som gör livet uthärdligt fram till lillebror är färdigbakad och redo att bli en del av familjen.