Taggar

, , , , ,

Dela

Iphone har en kul funktion där man kan få en film av året som gått med bilder och filmklipp tagna med telefonen. Om man vill och orkar kan man gå in och redigera urvalet som telefonen plockat ut åt dig, korrigera delar och längd på de filmklipp som ska visas, välja vilken musik som ska spelas i bakgrunden m.m. Jag satt och pillade med detta igår på telefonen och tänkte att det skulle vara kul att dela med sig av min film här i bloggen.

Jag var rätt nöjd med filmen så som den såg ut på telefonen men insåg nu när jag skulle lägga in den att de foton som är stående ser väldigt skumma ut när filmen sparats. På telefonen såg man dem i fullängd stående genom filmen, men efter att den sparats så blev dessa bilder inzoomande för att anpassas som liggande. Vet inte om ni förstår hur jag menar? Men om du vill göra en sån här film själv så rekommenderar jag att du bara använder dig av liggande bilder. Filmklipp verkar dock inte påverkas av detta. En annan funktion som jag insåg lite väl sent var att man kan ställa in hur lång man vill att filmen ska vara. Jag orkar hur som helst inte göra om detta igen utan väljer att dela den så som den blev.

Även om det inte blev exakt så som jag hade önskat så tycker jag att det var en kul funktion. Det blev ju roligare att titta igenom kamerarullen på det här viset än att sitta och bläddra. Så var så goda, här kommer mitt 2017 med mobilkameran: