Taggar

, ,

Dela

Vi hade fullbokat den här senaste helgen och den skulle visa sig vara händelserik, även om den inte alls blev som vi hade planerat. I fredags var jag och Björn på bio med Jonas (Alice gudfar) och såg sista Hobbit-filmen: ”The Hobbit: The Battle of the Five Armies”. Efter ca. 30 minuter stannar filmen och det tänds några skumma lampor i salongen. Det visade sig snart vara strömavbrott i hela Kungens kurva. Vi fick vänta närmare 30min innan filmen började rulla igen, men vi fick med oss fribiljetter hem och slapp återkomma en annan dag och se om de första 30 minuterna så vi var ändå nöjda.

På lördagen var det dags för en tripp till Gnesta för ett besök hos min mormor och morfar. Jag har inte träffat min morfar sen han opererade hjärtat i början på november. En operation som vi inte visste ifall han skulle överleva, men som var nödvändig. Efter operationen uppstod en massa olika komplikationer och vi är ytterst tacksamma för att han fortfarande lever. Men han är känslig för infektioner eftersom han fortfarande inte är återställd, så det har varit svårt för oss som barnfamilj att träffa dem eftersom alla måste vara friska samtidigt. Men nu hade vi ju varit hemma från förskolan och arbetet över jul och nyår och alla var friska så nu var det äntligen läge. Det var inte det bästa vädret när vi begav oss ut på vägarna i lördags, full snöstorm. Vi svängde förbi Leilas generalstore outlet i Strängnäs innan vi åkte till Gnesta, så att jag fick spendera mitt presentkort där som var en av mina julklappar från Björn.

När vi väl kom fram till mormor och morfar mådde jag lite illa och kände mig olustig. Jag misstänkte att jag blivit lite åksjuk påvägen ned eftersom jag satt i baksätet och på grund av all snö inte såg så bra genom fönsterna. Det gick bara en kort stund från det att vi kom in och hälsade på alla tills jag kräktes som en galning på deras toalett. Magsjuka! Det var bara att pallra oss in i bilen igen och styra kosan hemåt med en kräkandes mamma i baksätet. Mardrömsresa!

Under natten blev först Alice och sen Björn sjuka. Erik har mirakulöst klarat sig. Först idag börjar jag känna mig som en människa igen, men Björn den stackaren har åkt på lite komplikationer efteråt och man misstänker att han har fått infektion i bröstkorgsmuskulaturen. Han har också lågt blodtryck och vätskebrist, vi hoppas på att få svar från läkaren i morgon vad hans blodprover visar.  

Så helgen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Tanken var att vi under söndagen skulle ha tapetserat Eriks rum tillsammans med farfar Åke, men även han insjuknade samma natt som vi. Senaste dagarna har vi bara vilat, druckit och försökt återhämta oss så gott det går.

Idag gick i alla fall Alice tillbaka till förskolan efter sin långa julledighet. Dessutom gick hon det blöjfri! Vi har övat hela jullovet och det går jättebra för henne. Jag är otroligt stolt över henne och lättad över att ha passerat ett hinder som jag bävat lite inför. Nu är det bara jag som måste komma ihåg att se till att det finns flera ombyten på förskolan. I ärlighetens namn känner jag mig ofta som en ganska virrig mamma, vilket jag skäms lite för eftersom jag själv är förskollärare. Att få barn och ha barn på förskola har faktiskt påverkat min yrkesroll enormt mycket och gett mig insikter och erfarenheter som jag aldrig hade kunna föreställt mig innan.

IMG_0477

Fräscha upp med tulpaner efter vår epidemi här hemma. Visste du att det är tulpanens-dag i morgon?