Taggar

, , , , ,

Dela

Igår blev vår lilla Erik 8 månader! Tyvärr fick han inleda sin åttonde levnadsmånad med feber. Idag har han mått lite bättre, han är inte lika varm, äter bättre och känns i alla fall lite piggare även om han är trött och lite klängigare än vanligt. Det blev inte många timmars sömn för oss den här helgen pga. Eriks feber. Alice har alltid sovit extra bra när hon haft feber men Erik är precis tvärtom, han skriker, gråter och kan absolut inte sova. I natt sov han faktiskt bättre, så vi får hoppas att han blir bättre snabbt nu. 

IMG_1401

Skönt att få sova bredvid storasyster när febern härjar i kroppen.

Idag har jag ägnat mig åt att slå in Alice julklappar. När jag satt där på golvet med julpapper, tejp och sax så kom Erik plötsligt krypandes för att norpa saxen. Wohoo! Han kryper! Tänk att det skulle krävas lite julkappsinslagning för att få fart på pojken. Men han är lite lurig, för han sitter gärna där på rumpan och pillar på någon leksak i lugn och ro, för att sen när man minst anar det sätta full fart mot första bästa sak man inte får leka med. Oj, oj, oj, det kommer att bli en omställning det här.

IMG_1403_editblog_

Film på första krypet finns på min Instagram, kika gärna in där!

Annars är vår lilla 8 månaders kille just nu en väldigt glad prick som gärna skrattar åt sin storasysters alla bus, roligast är det när hon hoppar i soffan som hon inte får, då skrattar Erik i takt med att mamma och pappa skäller och det enda Alice hör är Eriks skratt. Erik sover fortfarande bredvid mamma och vill helst sova näsa mot näsa med mamma och med sin hand i mammas hår. De nya 8 månaders matburkarna är lite läskiga eftersom det är små, små bitar i dem, men det går oftast ganska bra. Erik har börjat ställa sig på knä mot saker och försöker hiva sig upp, men är inte riktigt där ännu. Han sover ganska lätt och vaknar om man för lite för mycket oväsen runt honom, inte helt enkelt när man har en vild storasyster som hellre springer än går, snurrar tills hon ramlar ihop och gärna gör diverse glädjetjut titt som tätt. Erik säger mammamamamma när han vill till mamma eller när någonting inte är bra. Pappas skägg är roligt att ta på, men just nu föredrar han mamma vilket såklart gör att även storasyster vill ha mammas uppmärksamhet, det är inte alltid lätt eller tacksamt att vara pappa. 

Ska vi våga gissa att han ställer sig upp mot saker fram till jul?