Taggar

, ,

Dela

Idag är det en lite konstig rubrik på dagens #blogtober14 utmaning tycker jag. När jag startade bloggen hade jag inte tänkt igenom det jättenoga, jag hade inga större mål eller någon framtidsvision för bloggen. Jag startade bloggen när jag var gravid med Alice för att jag ville ha en egen blogg, men jag skrev i princip inga inlägg förrän hon var född. Efter Alice förlossning mådde jag dåligt, var arg och besviken på förlossningsvården och hade plötsligt massor att skriva. Så mina tankar var nog i stora drag:

  • Jag ska sprida Alice hemska förlossning så att alla förstår hur förlossningsvården är idag.
  • Bloggen är ett forum där jag kan berätta om förlossningen för familj och vänner på ett mer korrekt och genomtänkt sätt än att försöka återberätta allting för någon ansikte mot ansikte, det är både emotionellt jobbigt och väldigt svårt att minnas alla saker man vill ha sagt.
  • Bloggen är bra terapi.
  • Jag har länge velat starta en blogg men har inte riktigt vetat vad jag ska skriva om, men det löser sig nog bara jag väl skaffar en.
  • Tänk om man kunde få jättemånga läsare, det vore häftigt!
  • Jag ska inte skämma ut mina barn med olustiga bilder, kommentarer eller liknande.
  • Jag ska inte lämna ut hela mitt liv i bloggen.
  • Jag ska vara anonym.
  • Jag vill inte verka blåst som så många andra bloggerskor uppfattas.
  • Jag ska skriva om sådant jag gillar.

Nu har jag haft bloggen i snart tre år, den har varit aktiv i två och ett halvt år och har utvecklats massor precis som jag som bloggare har utvecklats massor. Idag handlar bloggen till största del om min familj och vårt liv, det är en svår balans att inte lämna ut för mycket av sitt liv i bloggen men fortfarande dela med mig av tillräckligt mycket för att bloggen ska vara intressant. Jag har försökt att vara så anonym som möjligt men jag inser också att det är väldigt svårt att sopa igen alla spår efter sig, särskilt med Instagram och Pinterest som verktyg. Alice förlossning tar inte längre upp lika stor del av mina tankar och vår vardag så bloggen har lite vuxit ifrån den inriktningen även om det ibland kommer enstaka inlägg med uppföljning.

Det är väldigt kul att titta tillbaka i bloggen och minnas. Jag och Alice sitter ofta och tittar på gamla bilder i bloggen och den blir lite som vår familjs fotoalbum fast med mer text än man normalt har i ett fotoalbum. Idag ser mina tankar kring bloggens framtid lite annorlunda ut, jag brukar fundera över för vems skull jag skriver, vad mitt syfte är och hur jag ska göra med Alice och Eriks deltagande i bloggen i framtiden.