Taggar

, , , ,

Dela

Idag var jag och Alice på BVC med föräldragruppen eller mammagruppen som jag säger eftersom den består av endast mammor. Trevligt att få prata lite med andra mammor med barn i samma ålder som Alice. Alice verkade trivas tillsammans med de andra barnen, skrattade och ”pratade” massor. Vi pratade om mat- och sovrutiner vilket är ganska passande eftersom vi precis börjat introducera välling för Alice.

När vi började med Välling till kvällsmål för lite mer än en vecka sedan kändes det ganska hopplöst eftersom hon blev rasande varje gång vi skulle mata henne med Välling. Ett tag där började hon smaka bara en droppe under protest vid varje måltid för att hon trodde det var Välling. Men så igår kväll tog hon flaskan utan några som helst protester. Otroligt, bara sådär! Så jag utmanade ödet i morse och gav henne välling igen, och efter att bara he gett mig en skeptisk blick åt hon upp hela flaskan. Jippi! Nu är tanken att hon ska äta Välling morgon och kväll.

Vi kämpar vidare med smakportioner/smaksensationer men Alice älskar ju inte direkt mat, det har hon aldrig gjort. Redan på sjukhuset kämpade vi med maten och kaskadkräkningar. Men nu accepterar hon iallafall några skedar fruktpure, dessa smakportioner får hon numera i samband med våra måltider och när vi ätit klart får hon ersättning eftersom hon aldrig äter sig ens i närheten av mätt. Men det går framåt.