Taggar

, ,

Dela

Med en 1½-åring kan man inte ha fredagsmys med chips och en bra film, men vår fredagseftermiddag tycker jag absolut kan klassas som fredagsmys. Jag hämtade Alice klockan 15 på förskolan idag. När vi gick till förskolan i morse räckte hon nämligen upp armarna i vagnen som hon satt i och pep ”gunga, gunga” när vi gick förbi lekparken i området. Eftersom vi inte kunde gunga, sena som vi alltid är på morgonen, så lovade jag att vi skulle gunga på vägen hem ifrån förskolan. Alice kom säkert inte ihåg det när jag kom och hämtade henne efter allt kul hon hittat på under dagen på förskolan, men det känns i mamma-hjärtat när man måste neka henne något så enkelt som att få gunga när hon så gärna vill. Så efter förskolan gick vi till parkleken som ligger i närheten och gungade. På vägen hem såg vi fyrverkerier också vilket var jättespännande. ”Pang!” sa Alice flera gånger skrattade och tittade på mig att allt var ok om vart annat.

När vi kom hem åt vi frukt som vanligt, det har blivit en rutin som faktiskt är väldigt mysig. Dessutom måste jag vila mina fogar efter promenaden fram och tillbaka från förskolan. När vi ätit färdigt våra mandariner satte vi upp Alice adventsstjärna i hennes rum. ”Fin!” tyckte Alice och tittade fascinerat. Sen lekte vi i hennes rum tills det var dags att laga middag. Pannbiff med potatis, ärtor, lingonsylt och gräddsås. Mums!

Alice somnade själv i sitt rum med adventsstjärnan tänd, sista tiden har vi fått sitta inne hos henne tills hon somnat så det här var ju väldigt bekvämt. Håller det i sig får vi nog införskaffa en nattlampa när adventsstjärnan gjort sitt för den här julen.

_MG_2652_editblog_