Taggar

, , , ,

Dela

Igår tog Alice sina första steg! Hon började med att ta tre steg från Björn till min famn när Björn släppte hennes händer. Alice var nog lika chockad som vi. Efter det har hon nu gått upp mot fem steg mellan saker. Men hon verkar ha svårt att hålla samma fart hela tiden och för varje steg hon tar så ökar takten tills hon tillslut snubblar och faller. Kul är det i alla fall! Hon växer så fort vår lilla tjej. Just nu är det förutom att öva på att gå och ta sig fram längs med alla möbler väldigt kul att ”lala” med tungan. Så det är konstant liv och rörelse här hemma.

Från att ha matvägrat och kaskadspytt efter varje måltid äter hon nu riktigt bra. Välling på morgonkvisten, gröt till frukost, måltid vid lunch, mellanmål, måltid till middag och välling innan jag och Björn ramlar ned i sängen på kvällen. Vi tror att spyorna försvann när hon började äta fast mat. De är obeskrivligt skönt att slippa dessa spyor! Fatta att jag gick runt i spyiga kläder varje dag i flera månader! Det var liksom ingen idé att byta eftersom hon snart spydde ned mig igen.

När vi låg på sjukhuset med Alice så trodde tjejerna där att vi överdrev Alice spyor när vi beskrev dem, de verkade också tro att vi gjorde någonting fel när hon inte ville äta upp. En natt när jag hade suttit och trugat i Alice så mycket jag kunde pep jag efter hjälp och förklarade att hon inte verkade vilja ha mer (lite smått i panik eftersom vi inte skulle få komma hem förrän hon åt som hon skulle). Tjejen som kom in bad att få prova om hon kunde få i henne maten. Hon betedde sig så fruktansvärt överlägset att jag själv ville spy. Hon lyckades i alla fall få i Alice hela flaskan och tittade upp på mig med världens största flin, men just då spyr Alice rakt ut, en riktig praktspya, en sån som vi hela tiden försökt förklara för läkarna och tjejerna på avdelningen. Hela Alice och hela tjejen var helt dyngsura. Tjejen försvann sen ganska snabbt från vårt rum och sa inte så mycket mer. Behöver jag säga att det är enda gången jag verkligen uppskattat en spya?

Jag har senaste kvällarna suttit med Alice bebisbok och pysslat. Är riktigt nöjd med bokens första uppslag som blev klart nu ikväll efter att Alice somnat. Klicka på bilden om du vill se den i större format.