Taggar

, , , , ,

Dela

Hoppas ni alla hade en mysig första advent igår. Vår dag började på helt fel sida, i alla fall för mig och Alice. Jag var gnällig och sur pga. foglossningen som varit extra jobbig den här veckan och av lite andra tråkiga anledningar som jag skonar er ifrån. Alice började dagen med att knappt röra sin frukost vilket gav oss en sur och gnällig prinsessa. Stackars Björn hamnade mitt i krigsfältet vilket gjorde även honom surig. Bäst av allt var att vi denna förmiddag skulle fota årets julfoto till julkorten som måste beställas senast den här veckan. Varför hoppade vi då inte över det igår och gör det en annan dag tänker ni kanske då?! Men det har faktiskt sin förklaring, när Björn kommer hem från jobbet är det mörkt ute och vi ville ha foton med bra ljus (dagsljus). Så det var bara att bita ihop och hoppas på att Alice skulle samarbeta.

Det är inte lika lätt längre att ta uppställda bilder på Alice, numera kan hon ju ta av sig rekvisitan eller helt enkelt bara gå därifrån. Nu är ju Alice lite av en linslus så vi har det säkert lättare än många andra, men det är ändå svårt att få en 1 ½-åring att göra som man vill särskilt när hon är på dåligt humör.

Bilden nedan visar på ett ungefär vad vi hade att arbeta med i går. Lite kul ändå. Till slut var de enda bra bilderna vi fick, de bilder vi tog på henne när hon gjorde bus. Men de bilderna sparar jag till en annan dag.

_MG_2662_editblog_

Eftermiddagen blev i alla fall bättre, då var vi bjudna på adventsfika/födelsedagsfika hemma hos familjen Boman-Ericsson. Massa goda lussebullar, jag har längtat efter lussebullar sen förra julen så de satt fint. Blir nog ett lussebullsbak här hemma också snart. Öppna första luckan i Alice adventskalendern och titta på första avsnittet av julkalendern missade vi helt igår så det blev dubbelt upp idag istället. Vi kom i alla fall ihåg att tända första ljuset i advenstljusstaken, alltid något.