Taggar

, , ,

Dela

Efter en tuff dag tycker jag att vi förtjänar morotskaka. Jag hittade ett recept för några dagar sedan på Leila.se som jag ville prova. Jag älskar morotskaka! Efter att ha provsmakat denna kan jag verkligen rekommendera hennes recept. Riktigt saftig och otroligt god! Måste nog skaffa mig hennes bakbok A piece of cake.

Leilas morotskaka

Ungstemp: 150°C

  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
  4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
  5. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  7. Låt morotskakan svalna.

Cream Cheese Frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost
  1. Vispa alla ingredienser krämigt.
  2. Bred frostingen över morotskakan.

Alice tyckte att morotskakan var supersmarrig men det som var allra bäst var att frostingen var jättemysig att gegga mellan händerna.