Taggar

, ,

Dela

Idag bakade jag och Alice kladdkaka efter förskolan eftersom det är kladdkakans dag idag. Jag tror att namnet kladdkaka tillkom efter hur kladdig man blir av att baka den, inte efter konsistensen på kakan. Titta bara på vår kladdkaka till dotter. Blir det kladdkaka hemma hos er ikväll?

_MG_1803_editblog_

_MG_1808_editblog_

_MG_1814_editblog_

Dagens kladdkakerecept kommer från Arla.se och ska vara extra kladdig.

Kladdig kladdkaka 

Ugn: 175°C

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1⁄2 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  1. Smält smöret.
  2. Rör ihop ägg och socker i en bunke.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  5. Grädda i mitten av ugnen 17–20 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten.
  6. Låt kakan svalna och servera med vaniljglass eller grädde.