Taggar

Dela

Jag ska anta en utmaning och blogga varje dag i oktober. Vi får se om jag kan lyckas med det‽ Första inlägget ska tydligen handla om vad jag skulle göra om jag vann på lotteri. Det framgår ju inte vilken summa jag vunnit så jag drömmer stort och antar att jag också har vunnit stort och därmed också kan skaffa princip vad jag vill. Det första jag spontant och kanske rent praktiskt skulle göra är att investera i en väldans massa fonder och andra sparformer, skulle ju vilja att pengarna växte ännu mera. Men det är ju inte så kul, mest praktiskt. Om jag jag vann så mycket pengar att jag princip skulle bli oberoende skulle jag nog säga upp mig från mitt jobb och försöka göra sånt jag drömmer om, som exempelvis starta en internetbutik som säljer barnkläder. Det skulle ju vara lättare och inte lika läskigt om man kunde investera i sig själv och ändå veta att det inte skulle spela någon större roll om allt gick åt skogen.

Om jag skulle skaffa fysiska saker så är de första sakerna jag kommer att tänka på:

  • Ett större boende – en villa med nära till city men ändå bortom storstadslivet. Jag blev förälskad i Ålsten när vi besökte Scarfó för ett tag sen. En fin villa där skulle sitta fint.
  • Två nya bilar – en VW Touareg och en Fiat 500
  • En större husvagn – av praktiska skäl skulle den inte vara allt för stor, men tillräckligt stor för att få in familjen i egna sängar och fortfarande ha en stor sittgrupp. Barnkammarvagn skulle vara en självklarhet.

Drömma kan man ju alltid, men vi spelar väldigt sällan med våra pengar så det är ju inte så troligt att jag någonsin skulle kamma hem drömvinsten. Nedan kan ni läsa om månadens spännande inlägg.

blogtober14 prompts