Taggar

, ,

Dela

Idag var det äntligen dags för Luciafirande på Alice förskola. Alice fick välja mellan att vara tomte eller Lucia och valde själv att hon ville vara en Lucia. Senaste tiden har det varit en hel del prat om Lucias vara eller icke vara i förskolan men det tänker jag faktiskt inte ta upp här och nu. Björn arbetade hemifrån idag för att kunna följa med på firandet, så vi stoppade om Erik i vagnen och vandrade tillsammans iväg till Luciafirandet när solen var på väg ned.

_MG_5826_editblog_

Ett fint Luciatåg med massor av Lucior, tomtar och pepparkakor som sjöng vackert. Så fint och vackert som det kan bli på förskolan alltså, där föräldrarnas ögon glittrar mot barnen och stoltheten över just deras barn lyser upp vintermörkret. Numera får man inte fotografera Luciatågen på de flesta förskolor, vilket jag personligen tycker är rent larv, men jag respekterar de regler som är satta. Men det är alltid någon som bryter mot dessa regler och det känns surt att man själv inte får bilder på barnen när man vet att någon annan har det. Förskolan hade markerat ut fotohörnor där man kunde fotografera sitt barn enskilt om så önskades.

_MG_5829_editblog_

Det bjöds på varm saft, glögg och pepparkakor. Alla fick också med sig en påse med pepparkakor hem som barnen bakat själva tidigare i veckan. När vi kom hem åt vi lussebullar, drack varm choklad och tittade på Junibackens jul tillsammans. Efter det har vi inte haft lika lugnt här hemma med en helt sjövild Alice som inte kan sitta stilla eller vara tyst i ens en sekund, spänningen av ett Luciaframträdande blev nog lite mycket för damen.

_MG_5837_editblog_